Op vrijdagavond 24 februari treedt bij Podium Acanthus het ‘Trio Anna’ op met drie werken uit de pianotrio-literatuur. Trio Anna bestaat uit Anna Wiersum (viool en altviool), Frank Lange (cello) en Heleen Vegter (piano). Het concert begint om 20.00 uur.

Als eerste klinkt het trio in g van Joseph Haydn, de meester van het pianotrio. Hij ontwikkelde het pianotrio, waarin de viool en de cello vooral een begeleidende rol hadden van de piano, tot trio’s waarin de drie instrumenten gelijkwaardig werden aan elkaar.

Het pianotrio van Clara Schumann, de zus van Robert, is haar meesterwerk. Zij was een begenadigd pianiste die ook prachtige muziek componeerde. Het pianotrio van Johannes Brahms is oorspronkelijk geschreven voor klarinet met cello en piano. Maar Brahms zette de klarinetpartij zelf om voor altviool. Anna Wiersum treedt graag op met haar altviool. Met dit intense trio is de avond compleet.

Anna Wiersum studeerde viool en later altviool aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Herman Krebbers en aan de Menuhin Academy in Zwitserland bij Alberto Lysy. Als 16-jarige kreeg Anna Wiersum de Burgemeester de Bruinprijs van de Gemeente Rheden. Zij mocht toen als solist optreden met Het Gelders Orkest. Zij is inmiddels jaren één van de 1e violen van Het Gelders Orkest (HGO). Naast haar werk in HGO speelt zij kamermuziek en heeft een eigen lespraktijk.

Frank Lange studeerde eerst Frans en was docent aan een middelbare school, het Conservatorium te Utrecht en de Hoge School Midden Nederland. Hij studeerde vervolgens cello bij Robert Dispa en bij  Jean Decroos. Hij was enige jaren cellist in Het Gelders Orkest en cursusleider bij de Vereniging voor Huismuziek. Hij studeerde orkestdirectie en was als dirigent verbonden aan het Gewestelijk Symfonie Orkest te Cuijk.

Pianiste en pianodocente Heleen Vegter studeerde aanvankelijk journalistiek in Utrecht en aan de Schumann Academie. Daarna studeerde zij verder aan het ArtEZ-conservatorium in Arnhem bij o.a. Frank van de Laar. Naast solospel specialiseerde zij zich in liedbegeleiding. De afgelopen jaren is zij dit pad verder ingegaan. Zij geeft regelmatig concerten als liedduo, werkte mee aan diverse operaprojecten en is actief als repetitor bij zangschool Arnhem, concours Kasteel Doorwerth, etc.

Een toegangskaart kost 17,50 euro en jeugd tot en met 15 jaar kan voor 8,50 naar binnen. De toegangsprijs is inclusief consumpties in de pauze en na afloop van het concert. Inlichtingen en reserveringen bij:  Podium Acanthus; Koepoortstraat 20; 6981 AS Doesburg.

Tel. 0313-484176.  E. podium@acanthus.demon.nl

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Datzijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.