Trio Wilde Eend speelt op vrijdag 17 maart om 20.00 uur De Golem, een voorstelling waarin stomme film, live muziek en verteltheater op een bijzondere manier worden gecombineerd.

Zo herleven oude bioscooptijden op een nieuwe en frisse manier. Verteller en muzikant Gottfrid van Eck bewerkte de legende van de Golem plus een oude filmklassieker uit 1920 en maakte een bijzondere theatrale vertelling.

De eeuwenoude legende van de Golem handelt over een reus van klei die door rabbi Leib tot leven wordt gewekt om Joden in het getto van Praag te beschermen tegen hun vijand. De Golem is een oerverhaal over angst, hoop en verzet. Het laat zien hoe ‘monsterlijke’ vijandsbeelden ontstaan, maar stelt ook de vraag hoe we ‘monsters’ in onszelf ontdekken en te lijf kunnen gaan.

Trio Wilde Eend
Trio Wilde Eend speelt in deze voorstelling (joodse) klezmer, Balkanmuziek en eigen composities, maar ook klassieke werk van Ernest Bloch en jazzmuziek van John Zorn, aangevuld met spannende improvisaties.

Bezetting: Gottfrid van Eck, vertelling en klarinetten; Michiel Ockeloen, accordeon en percussie; Tessa Zoutendijk, viool en effecten. Theatermaker en regisseur Kees van der Zwaard gaf script- en speladvies. Verteller en muzikant Gottfrid van Eck bewerkte zowel de legende als de film en maakte op basis daarvan een theatrale vertelling.

Daarin verweefde hij ook iets van zijn eigen ‘monsters’. Gottfrid kruipt in de huid van filmexplicateur, dat wil zeggen de verteller/acteur die zo’n eeuw geleden stomme films van dialogen en commentaar voorzag.

Een toegangskaart kost 13 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Datzijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.