Tunneltje Panovenweg in Doesburg krijgt speciale graffiti

Gemeente Doesburg knapt het tunneltje Panovenweg op met een graffitiproject. Jongerencentrum 0313 Doesburg gaat samen met jongeren en onder begeleiding van graffiti artiest Frank Masselink een mooie uitstraling geven aan de tunnel. ‘Nu de geluidswal en de geluidsmuur af zijn is het tunneltje een plek die een opwaardering kan gebruiken’ zegt wethouder Fred Jansen. ‘Veel toeristen op de fiets maken gebruik van het tunneltje vandaar het thema: ‘van stad tot Linie’. In het weekend van 23 en 24 mei wordt de graffiti aangebracht.

 

0313 Doesburg is bezig om een nieuw activiteitenprogramma op te zetten en wil daarbij meer gebruik maken van de talenten en creativiteit van jongeren. ‘Dit project sluit daar perfect bij aan’, aldus Stijn Nijhof, jongerenwerker van 0313 Doesburg.

 

De gemeente heeft geluidswerende voorzieningen aangelegd langs de N317 en is bezig met het project Beleef de Linies. ‘De tunnel is een verbindende plaats en verdient een opknapbeurt. Toeristen en vele Doesburgers komen via deze weg Doesburg in of verlaten Doesburg via de tunnel. Met dit deze invulling van het opknappen van het tunneltje snijdt het mes aan twee kanten,’ vertelt wethouder Fred Jansen.

 

Graffiti Artist Frank en 0313 Doesburg zijn met 10 jongeren aan de slag gegaan om ontwerpen te maken. Hieruit wordt één ontwerp gemaakt door de Graffiti Artist. Het ontwerp wordt dinsdag 19 mei gepresenteerd aan de gemeente.

 

Op zondag 17 mei is de tunnel aan de Panovenweg afgesloten zijn voor verkeer. ‘Die wordt dan voorzien van een grondverf laag. Dat is nodig zodat we het weekend erna, op 23 en 24 mei samen met de Graffiti Artist en de jongeren de graffiti kunnen aanbrengen’, zegt een glunderende Stijn Nijhof die er duidelijk veel zin in heeft.

3 reacties

 1. Jannie de Jong

  Vraagje: hoe laat ongeveer wordt de graffiti aangebracht? Lijkt me leuk om foto’s van te maken.
  Vriendelijke groet,
  Jannie de Jong

 2. Jongerencentrum 0313

  Hallo Jannie,

  We zijn aanstaande zaterdag aanwezig vanaf 11:00 uur. naar verwachting zullen we rond 12:30 uur met de graffiti gaan beginnen. Rond 16:00 uur zijn we met het eerste opzet klaar en gaan we zondag 24 mei verder met het twee deel.

  groeten,
  Stijn
  Outreachend Jongerenwerk & Buurtsportcoach

 3. Peter Houtkooper

  @0313 volgens mij is iemand jullie al voor geweest. Zag dat er gister al een voorproefje is genomen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑