Tweede Doesburgse Haringparty op donderdag 19 juni

De organisatie van de Doesburgse Haringparty; Rotary Doesburg en OpenCoffeeDoesburg, heeft besloten om donderdag 19 juni de tweede editie van dit netwerkevenement te gaan houden in Doesburg. Dit naar aanleiding van de zeer succesvolle primeur vorig jaar, waar door de ruim 150 bezoekers in totaal 5.500 euro werd opgebracht voor museum de Roode Tooren.

 

De tweede Haringparty vindt plaats op donderdag 19 juni bij het Gasthuis du Soleil in de Gasthuisstraat. Vanaf 17.00 uur staan de haringen en Corenwijn klaar. Rond de klok van 18.00 uur worden de eerste vaatjes nieuwe haring, beschikbaar gesteld door Vishandel Fieret uit Doesburg, geveild door een bekende Doesburgse veilingmeester.

 

De entree bedraagt 30 euro per persoon, waarvan het merendeel naar het lokale goede doel gaat. ‘De Haringparty is toegankelijk voor iedereen die een paar leuke uurtjes wil beleven onder het genot van Nieuwe haring, Corenwijn en wil netwerken in een prima ambiance. Natuurlijk met, naar wij hopen, mooi weer en aan het eind een mooi bedrag voor het goede doel van dit jaar’, aldus Jan Strating namens de organisatie.

 

Goede doel 2014

De Stichting ‘Doesburgs Carillon’  wil graag een Es-klok aanschaffen voor het carillon in de Martinitoren. Strating: ‘Deze Es-klok is een klok met de laagste tonen en is een gemis bij bespelingen door diverse beiaardiers. Aangezien het Doesburgse Carillon wil blijven behoren tot een van de mooist klinkende carillons van West Europa, wil men graag deze klok toevoegen’.

 

De opbrengst van de Doesburgse haringparty, bijeengebracht door de entreegelden, bedrijfssponsoring en de veilingen van de vaatjes Haring, gaat naar twee klepels in de Es-klok, onder het motto “Doesburgse Haringeters weten waar de klepels gaan hangen”.

 

Meer informatie over de Doesburgse Haringparty, aanmelden, sponsormogelijkheden en het goede doel is te vinden op de website www.haringparty-doesburg.nl. U kunt ook terecht bij Jan Strating of Martin Beijer, contactgegevens op de website te vinden.

 

Zie ook:

Bekijk hier de foto van de haringparty van vorig jaar.

1 reactie

  1. Hans Bleker

    Ik ben er weer bij!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑