Uitvoering Markus Passion in Martinikerk op 19 maart

De Grote- of Martinikerk in Doesburg is 19 maart het toneel van de uitvoering van Markus Passion BWV 247 van Johann Sebastian Bach. Het optreden wordt uitgevoerd door het Luthers Bach Ensemble.

De opzet van deze Passion, zosals die moet zijn uitgevoerd op Goede Vrijdag 1731, is wel bekend. De wel bewaard gebleven teksten van de koren en aria’s zijn geschreven door Bach’s vaste tekstschrijver Picander. Robert Koolstra, de continuo-speler van het Luthers Bach Ensemble uit Groningen, heeft de reconstructie gemaakt van de partituur van de Markus Passie.

Het Luthers Bach Ensemble onder leiding van Tymen Jan Bronda verzorgt de uitvoering. Die begint op 19 maart om 16.00 uur.

Een entreekaart om deze bijzondere uitvoering bij te wonen kost 27,50 euro per persoon en is te bestellen via http://www.stidomu.nl/evenement/markus-passion/.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑