Gasthuiskerk Doesburg en het Achterhoekse muziekplatform Behind the Corner houden op vrijdag 1 september het nieuwe Achterhoekse muziekfestival Z8erhoek. Vanaf 19.30 uur staan in Doesburg vier authentieke Achterhoekse acts op het programma. Voor Gasthuiskerk Doesburg is het festival de aftrap van het nieuwe seizoen.

Bij de programmering is gekozen voor verschillende muziekstijlen en acts die hun repertoire gedeeltelijk of helemaal akoestisch of unplugged kunnen uitvoeren. De toegang tot het festival is gratis. Bezoekers kunnen vanaf 1 augustus een ticket reserveren op de website van Gasthuiskerk Doesburg.

Het muziekproject Emunah van Frank Schagen speelt flamenco met muzikale en vocale improvisaties. Oisin bezorgt het publiek een avond vol gezelligheid, humor, verhalen en Ierse jigs en reels.

Killer and the Cool Cats maakt onvervalste Rock and Roll in de stijl van Jerry Lee Lewis. Schrijver Jonah Falke presenteert het geheel. Een verrassingsoptreden van de Achterhoekse roulatieformatie Hooked is volgens de organisatie niet uitgesloten.

De zaal is op 1 september geopend vanaf 19.00 uur. De eerste band speelt vanaf 19.30 uur. Kijk op de websites van Gasthuiskerk Doesburg en Behind the Corner voor meer nieuws en details over de acts en het programma.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.