Marijke Schellekens verzorgt tot en met 9 juli de expositie ‘De Overkant aan de Rivier’ in de Raadskelder in Doesburg. De expositie is elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.

Schellekens is beeldend kunstenaar met fotografie als basis. Bij de solo-expositie werkt ze veel met foto’s op glasplaten.

Marijke Schellekens nam names de gemeente Doesburg drie keer deel (in Estland, Litouwern en Noorwegen) aan het internationale kunstevent HANSEartWORKS. De kunstwerken die ze daarvoor gemaakt heeft zijn nu voor het eerst in Doesburg te zien.

Daarnaast is ruimtelijk werk te zien over De Reis naar Ithaka. Het gelijknamig gedicht van K.P. Kavafis gaat over de reis van Odyssee naar zijn eiland Ithaka in Griekenland. Het gedicht inspireert Marijke Schellekens al verschillende jaren. Het gaat eigenlijk over de levensreis van de mens.

De expositie is in het leven geroepen vanwege IJsselbiënnale, een kunstroute met maar liefst 26 kunstwerken van internationale kunstenaars verdeeld over meerdere Hanzesteden deze zomer.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.