De Martinikerk in Doesburg is 30 september het toneel van de Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie. Dit begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

De kerk is die dag gevuld met zo’n 60 kraampjes. Er worden textiele en aanverwante materialen en producten verkocht, zoals: wol, zowel bewerkt als ruwe wol, zo van het schaap, de geit, de alpaca of het angorakonijn, vilt, verfstoffen voor wol, zijde en katoen, bijzondere stoffen, kralen, borduurmaterialen, unieke kledingstukken, accessoires van textiele materialen.

Verder zijn er workshops en demonstraties van textiele technieken. De toegangsprijs is 8 euro voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar betalen 4 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.