Op vrijdag 23 juni om 18.00 uur vindt de feestelijke opening van de IJsselbiënnale plaats op de IJsselkade bij Stadshotel Doesburg. Uitkijkend over de IJssel wordt een kleine proeverij geserveerd van de kunstroute en het rijke activiteitenprogramma dat deze zomer te zien is langs de IJssel.

Vervolgens worden de 26 kunstenaars van de kunstroute aan de bezoekers voorgesteld die in de eerste weken van juni de kunstwerken langs de IJssel hebben gebouwd. Deze kunstroute met 26 kunstwerken is te zien langs de 100 kilometer lange fiets- en wandelroute door onze mooie Hanzesteden en uiterwaarden.

Vrijwilligers, organisatoren, kunstenaars, theatermakers, muzikanten, beleidsmakers, bestuurders, sponsoren, vrienden, boeren, schippers én natuurlijk de IJsselvallei bewoners bouwen aan de IJsselbiënnale 2017.

Tijdens het feestelijke openingsprogramma is er een excursie naar kunstwerk Marieke de Jong, optredens van Mariëtte Hehakaya en The Colour of Sound Band, synchroonzwemmers in de IJssel, de Claxophone, Johanneke ter Stege, bezichtiging tweemaster de Tukker en DJ Michael Rhebergen. Na de officiële openingshandeling zijn er foodtrucks, is de bar open en klinkt er muziek langs de IJssel.

Deze zomer vindt in de IJsselvallei de IJsselbiënnale plaats met 26 kunstwerken van internationale kunstenaars tussen Doesburg en Zwolle. De route meandert langs de IJssel, mooiste rivier van het land.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.