De Doesburgse kermis begint dit jaar op donderdagmiddag om 15.00 uur. Dan zal de jaarlijkse kermis worden geopend bij het Stadhuis. De vuurwerkshow is zaterdagavond.

De Doesburgse kermis duur tot en met zondag 2 juli. Op donderdag en vrijdag begint de kermis om 15.00 uur en duurt deze tot middennacht. Op zaterdag en zondag starten de attracties om 13.00 uur.

Op zaterdag duurt de kermis tot 24.00 uur. Een uur eerder, om 23.00 uur om precies te zijn, dan is de jaarlijkse vuurwerkshow op de IJsselkade bij Stadshotel Doesburg. Dit is een gezamenlijk initiatief van de kermisexploitanten en het gemeentebestuur.

Op zondag eindigt de kermis om 23.00 uur. Op zaterdag is er een straatact waarbij clown Desallas allerlei clowneske capriolen uithaalt en tovert met ballonnen.

Vanwege veiligheidsmaatregelen in het centrum van Doesburg staan er dit jaar geen attracties in de Gasthuisstraat en de Paardenmarkt. Daarentegen maakt de Koepoortstraat tot aan de kruising Philippus Gastelaarsstraat nu wel onderdeel uit van het kermisterrein.

Eerder dit jaar was er politieke onrust toen VVD voorstelde om vanwege de veiligheid de gehele kermis uit het centrum weg te halen. Met name de Stadspartij was het hier niet mee eens. Die vindt dat de traditie om kermis in de binnenstad te vieren in ere moet worden gehouden.

Zie ook:
Kermis Doesburg in afgeslankte vorm verder

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.