De kermis in Doesburg gaat in een afgeslankte vorm verder. Dit vanwege veiligheidsmaatregelen in het centrum. In de Gasthuisstraat en de Paardenmarkt komen dit jaar geen kermisattracties.

Daarentegen maakt de Koepoortstraat tot aan de kruising Philippus Gastelaarsstraat nu wel onderdeel uit van het kermisterrein.

Deze verschuiving is noodzakelijk om een aantrekkelijke kermis te krijgen, maar ook om aan de eisen te kunnen voldoen. De Gasthuisstraat blijkt te smal voor het plaatsen van attracties.

Afgelopen jaar ontstond discussie over de plaats van het kermisterrein. Dit naar aanleiding van alarmerende berichten over het niet kunnen bereiken van brandweerwagens bij calamiteiten. Er werd zelfs gesproken om het kermisterrein te verplaatsen naar parkeerplaats De Bleek.

In samenwerking met Buro de Kermisgids en de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM) onderdeel Brandweer, is gezocht naar een oplossing voor een veilige en beheersbare kermis in de binnenstad, zo laat burgemeester Loes van der Meijs weten in een memo aan de raad.

Vorige week kreeg DoesburgDirect.nl al mailtjes van bewoners van de binnenstad dat er veranderingen op komst zijn. De kermis in Doesburg vindt plaats van 29 juni tot en met 2 juli.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.