Bedrijventerrein Beinum moet worden opgeknapt. Daarvoor is een businessplan opgesteld. In de Gemeenteraad is gesproken over de revitalisering, herstructurering en herprofilering van het bedrijventerrein.

De gebouwen op het bedrijventerrein moeten een betere uitstraling krijgen. De entree van het bedrijvenpark moet worden versterkt. Verder willen de bedrijven een uniform straatbeeld.

Voetgangers en fietsers moeten een eigen plek op de rijbaan krijgen en de openbare verlichting gaat op de schop. Net als de riolering, waarbij gelijk wordt gedacht om rekening te houden met de komst van glasvezel als de schop in de grond gaat.

Verder wordt gedacht aan het verbeteren van de bewegwijzering, de digitale bereikbaarheid en promotie van het bedrijventerrein.

Belangrijk punt bij de revitalisering van het bedrijventerrein is de subsidie die de Provincie beschikbaar kan stellen. Die is voor Doesburg noodzakelijk om tot realisatie van het plan te komen.

Volgens wethouder Mulder is het dan ook van groot belang om eerst de Provinciale subsidie binnen te halen. De SP, PvdA en CDA wijzen op het belang van de bezitters van woonhuizen op het bedrijventerrein.

Download hier het complete businessplan.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.