Op zondag 14 januari improviseren Sopraan Klaartje van Veldhoven en jazzpianist Bert van den Brink zich vanaf 15.00 uur in de Gasthuiskerk een weg door een programma met barokmuziek en Europese volksliederen.

Van herhaling houden ze niet, geen enkel concert van dit duo is hetzelfde. Van Veldhoven en winnaar van de VPRO Boy Edgar prijs Van den Brink doorbreken graag grenzen, letterlijk en figuurlijk. Ze stappen uit hun comfort zone en gaan op zoek naar andere, nieuwe, muzikale werelden. Van den Brink neemt voor dit concert zijn accordeon mee.

Van Veldhoven wordt vaak geprezen om haar heldere toon, haar liefde voor muzikaal avontuur en haar eerlijke interpretaties. Zij studeerde aan de Schola Cantorum in Bazel en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In haar repertoire zoekt zij naar mogelijkheden om samen met improviserende musici als Bert van den Brink, maar ook met Rembrandt Frerichs of Jörg Brinkmann haar muzikale horizon te verbreden.

Bert van den Brink is een musicus met een grote staat van dienst. Hij is klassiek geschoold en autodidact op het gebied van de jazz. Van den Brink is regelmatig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist. Sinds 1982 hij doceert jazz piano aan het conservatorium van Utrecht. In 2007 kreeg Van den Brink de VPRO/Boy Edgar-prijs. De indrukwekkende lijst van artiesten waarmee Bert van den Brink speelde omvat namen als Toots Thielemans, Chet Baker, Gino Vannelli, Dee Dee Bridgewater en John Engels.

Een toegangskaart kost 13 euro en is te bestellen op www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.