Veel activiteiten voor jong en oud bij HanzeWaterkantfestival

Op vrijdag 10 juli om ongeveer 16.00 uur komt het Koggeschip uit Kampen in een botenparade aan bij de IJsselkade in Doesburg. Er zal volop muziek zijn op die middag en avond, en op de terrassen aan het water kan men heerlijk relaxen.

 

Zaterdagmorgen vroeg zullen de kraamhouders hun waren uitstallen zowel op de streekproductenmarkt als de creatieve markt en veel producten zullen van eigenaar wisselen.

 

Op zowel zaterdag 11 juli als zondag 12 juli zal er ook veel voor kinderen worden gedaan. Er komen diverse activiteiten waaronder een twintig meter lange waterbaan waar eigen bootjes mogen worden gebouwd.

 

Ook zal er een heel kinderdorp opgebouwd worden. Hier staan verschillende activiteiten van de scouting. Er komt een kinderboekenschrijfster uit haar boek voorlezen. Ook kan er worden geknutseld met allerlei duurzame materialen van bureau Cambium.


En als het weer niet te warm is, kan er onder begeleiding op een pony gereden worden. Met het hele gezin kan men plaats nemen in de huifkar en een tocht door de oude stad van Doesburg maken.

 

Bij de trappen zullen de kids Living Statues plaatsvinden en kinderen die nog mee willen doen, kunnen zich nog spoedig aanmelden bij Delikasa in de Kerkstraat in Doesburg. Er zijn mooie prijzen te verdienen en uiteraard mogen kinderen bij hun act een potje neerzetten om gulle giften te ontvangen.

 

Op beide dagen zijn er kindermodeshows en wel om 12.30 uur en 15.30 uur dichtbij het podium van het Muziekconcours. Kinderen en jongeren die hun muziektalent willen laten zien en horen mogen op het open podium optreden en krijgen begeleiding van een professionele dirigent. Ter plaatse kan men nog inschrijven om hieraan mee te kunnen doen.

 

Voor een rustmoment is een tochtje over de IJssel in een oerdegelijke sloep mogelijk. Geniet van de historische schepen die aan de kade liggen afgemeerd. Aanmelden op de benedenkade.

 

Wie geïnteresseerd is in de kunsthistorie van Doesburg met zijn vele galeries, kan zich aanmelden bij de VVV kraam voor een rondleiding om 11.30 uur en 14.45 uur. Wie meer interesse heeft in de activiteiten van de unieke middenstand die Doesburg rijk is, kan zich ook daarvoor aanmelden bij de VVV kraam, om 13.30 uur en 16.00 uur.

 

Voor de energiekelingen, zowel op zaterdag als zondag kan men de toren van de Martinikerk beklimmen onder leiding van een gids. Tijden zijn om 13.00 en 15.30 uur. Eveneens aanmelden bij de VVV kraam.

waterkantfestival

 

 

 

 

8 reacties

 1. Sylvia Willems

  Wat een mooi festival! Volgen djaar weer?

 2. Ben Tjepkema

  Het is zo jammer dat het idee van dit festival gejat is door de gemeente Doesburg en Doesburg 777.
  Eerlijkheid duurt het langst en daar is de gemeente Doesburg nog niet achter.
  Zo zijn er afgelopen tijd meer ideeën gestolen die aangeleverd werden door anderen en waarmee de gemeente en Doesburg 777 met de eer gaan lopen
  Jammer dat mevr. Beem en de heer Groen niet even vermelden van wie die ideeën waren.

  Bericht zal wel verwijderd worden door de heer Kok maar wilde het toch even vermelden.

 3. Richard Kok

  Dag Ben,
  Snap niet precies wat je bedoelt met ‘idee van festival gejat’. Er zijn toch brainstormavonden van Doesburg 777 geweest om ideeën aan te kaarten? Licht jou reactie svp even toe aan de lezers van DoesburgDirect.nl. Thanks!

 4. Theo Maas

  De Stichting Doesburg 777 heeft voorafgaand aan 19 september 2014 zijn licht opgestoken bij verenigingen, clubs, organisaties en personen uit alle geledingen van de Doesburgse bevolking. Dat heeft geresulteerd in een groot aantal gesprekken over mogelijk te organiseren festiviteiten. Die gesprekken leverden honderden ideeën en tips op, die door de stichting zijn samengevat in 7 hoofdthema’s.

  Het moge duidelijk zijn dat sommige ideeën meer dan eens werden geopperd. Zo is het idee een sportdag te organiseren zeker 10 keer door verschillende mensen of organisaties genoemd. Het uiteindelijke resultaat daarvan was de Ubbink City Challenge.

  Het is dus heel goed mogelijk – zeker ook gezien de geschiedenis van Hanzestad Doesburg en de ligging van de stad aan twee rivieren – dat er ook meerdere mensen of instanties zijn geweest die hebben geopperd om een festiviteit met schepen of aan de waterkant te organiseren.

  Het idee van het HanzeWaterkantfestival is in elk geval mede ingegeven door een gesprek dat de stichting had met de toenmalige voorzitter van de Doesburgse Hanzefeesten. In dat gesprek vertelde deze dat de komst van de de Kampense Kogge naar Doesburg hoog op het verlanglijstje stond, maar dat realisatie van dat plan te duur was. De stichting heeft daarna onderzocht of dit plan wellicht in het kader van Doesburg 777 kon worden uitgevoerd, met als resultaat het HanzeWaterkantfestival van afgelopen weekeinde.

  Stichting Doesburg 777

 5. Ben Tjepkema

  Beste Theo en Richard.

  Dit exacte idee had ik samen met een team geopperd bij de gemeente en Stichting Doesburg 777
  Angelique Beem en Rob Groen hebben samen gezegd dat het idee wel goed was maar er zou niks mee gedaan worden.
  Nu gaan er mensen met de eer lopen terwijl het idee van anderen kwam die nergens vermeld worden.
  Dat zou wel zo netjes geweest zijn.
  En kom me niet aan met de Stichting Doesburg 777 want die hebben nog niet gehoord van het woord fatsoen.
  Hun hebben meer ideeën van mij en men team gebruikt zonder er ook maar een initiaal bij te zetten.
  Ik woon wel niet meer in Doesburg maar had het wel een beetje gewaardeerd als er wat van gezegd zou zijn.

 6. Theo Maas

  Geachte heer Tjepkema,

  Ik heb er geen moeite mee als u kritiek uit of aanmerkingen heeft. Doesburg Direct is daarvoor een prima forum. Wat mij wel tegen de borst stuit is dat u de leden van de stichting Doesburg 777 hier publiekelijk voor onfatsoenlijk uitmaakt. Dat is onterecht en onverdiend.

  Theo Maas

 7. Ben Tjepkema

  Geachte Theo.

  Dat ik dit doe is niet voor niks.
  Wij weten heus wel waarover we praten en onze mening staat vast. De stichting Doesburg 777 heeft de ideeën ” gejat” van ons team. De gemeente heeft in de persoon Rob Groen en Angelique Beem de ideeën door gespeeld.
  U kan dat fatsoenlijk noemen maar zo zien wij dat niet.

 8. Peter van den Broeke

  Geachte heer Tjepkema, aan de basis van ieder evenement staat een goed idee. Waar dat idee vandaan komt is een tweede, het gaat erom dat zoiets georganiseerd wordt want anders blijft het alleen maar een idee. Gelukkig hebben we hier in Doesburg een select aantal fanatiekelingen die de organisatie van dit soort evenementen graag op zich neemt. Niet gehindert door tijd of inspanning!
  Dat er dan een giga spectakel uitkomt waar publiek en kraamhouders uiterst tevreden over zijn, is geen wonder.
  Ik wil dan ook de organisatoren een veer in hun ……. steken hiervoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑