Er is veel belangstelling voor de workshop ‘kennismaking met beeldentaal Tarot’ in de Bibliotheek Doesburg op 7 februari. Tarotdeskundige Philomene Strijthagen vertelt over Tarot, een set van 78 kaarten met symbolische afbeeldingen, afwijkend van de normale 52 speelkaarten. De set wordt veel gebruikt voor persoonlijkheidsanalyse, voor meditatie en voor toekomstvoorspelling.


Philomene Strijthagen is Tarotkundige en psycho-energetisch therapeut. Zij geeft deze middag een introductie over werken met de Tarot. Tarot kan een ontdekkingsreis zijn, waarin we telkens weer nieuwe delen van onszelf tegenkomen, leren kennen en integreren.


De Tarot kan werken als hulpmiddel tot persoonlijke ontwikkeling (bewustwording), als gids op de weg die we gaan, als spiegel van wat er in ons leeft en gezien wil worden. De Tarot is een uitnodiging om onbevooroordeeld te kijken. Het oordeelt niet en er zijn ook geen “goede” of “slechte” kaarten. Het zijn allemaal aspecten van wie we (ook) zijn. Het spel begint niet voor niets met De Dwaas, die argeloos, maar vol vertrouwen zijn reis begint.


De belangstelling voor de workshop is zo groot dat er geen plaats meer is. Wel kunnen belangstellenden zich nog op de reservelijst laten zetten. Voor leden van de bibliotheek is de workshop gratis. De workshop begin tom 19.00 uur een duurt tot 22.00 uur.