De Linie 4 wordt in mei en juni verbouwd vanwege de verhuizing van de bibliotheek van het centrum naar De Linie 4. In augustus moet de bibliotheek haar deuren openen op de nieuwe locatie.

 

De Linie 4 wordt een levendig centrum voor alle Doesburgers voor informatie, advies en ondersteuning op velerlei gebied. In de maanden mei en juni ondergaat De Linie 4 een flinke metamorfose.

 

‘Het gebouw ziet er straks van binnen heel anders uit. Een mooi centrum voor informatie, advies en ondersteuning voor jong tot oud, en dat allemaal onder een dak’, zegt wethouder Ellen Mulder.

 

Alle huidige gebruikers van het pand, zoals de Buurtacademie, welzijnsinstelling Caleidoz en Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) blijven in het gebouw gevestigd. De bibliotheek heeft het grootste gedeelte van de benedenverdieping in gebruik. STMG verhuist met haar dienstverlening naar de eerste verdieping.

 

Door de verbouwing kan er tijdelijk overlast ontstaan. Er wordt door alle organisaties alles aan gedaan om de bestaande dienstverlening zoveel mogelijk voort te zetten. Na de verbouwing kunnen verschillende ruimten zoals spreekkamers en vergaderruimtes weer worden afgehuurd. Informatie hierover kan worden ingewonnen bij de Buurtacademie.

 

De gemeente werkt bij de verhouwing van De Linie 4 nauw samen met Woonservice IJsselland, de eigenaar van het gebouw, en de vele betrokken organisaties en vrijwilligers om de verbouwing zo goed mogelijk te laten verlopen. Op 12 mei zijn de werkzaamheden begonnen. Bouwbedrijf Claus uit Doesburg voert de werkzaamheden uit.