De historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren houdt op woensdag 19 december een bijzondere Midwinteravond in Het Meulenhuus, Bergstraat 48 te Doesburg. Aanwezig is verhalenverteller en troubadour Gery Groot Zwaafrink.

Gery Groot Zwaaftink uit Vorden treedt al meer dan 25 jaar op met gevarieerde programma’s met verhalen en muziek. Zowel volwassenen als kinderen worden meegesleept door zijn wonderlijke vertellingen, zijn liedjes en ballades.

Hij ziet zichzelf als een troubadour die net als vroeger rondtrok, zijn liedjes zong en zijn verhalen vertelde ter ‘stichting ende vermaek’ van zijn publiek. Op woensdag 19 december zal hij een speciale kerstvoorstelling verzorgen met daarin een aantal kerstverhalen uit onze streek, afgewisseld met liedjes die bij de tijd van het jaar passen.

Als verhalenverteller is Gery een fysieke speler/verteller. De ene keer is hij de hoofdpersoon en even later de verteller die beschrijft wat er gebeurt. Met een paar eenvoudige rekwisieten en zijn stem ‘schildert’ hij de meest vreemde werelden. Hij laat jong en oud intens genieten van verhalen die ontroerend humoristisch, boeiend en herkenbaar zijn.

De voorstelling in Het Meulenhuus begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt voor leden 5 euro en voor niet-leden/introducees 10 euro. Dit is inclusief koffie met heerlijke ambachtelijke Weihnachtsstol.

In verband met de te verwachten belangstelling en ervaringen uit het verleden zijn kaarten in voorverkoop verkrijgbaar tijdens openingsuren in ons museum De Roode Tooren, Roggestraat 9-11-13 te Doesburg. De overgebleven kaarten zijn eventueel aan de zaal beschikbaar.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, Etos Doesburg, Bennie’s Barber Shop en Djoke.nl.