Zaterdag 15 juni is er weer een vestigingwandeling door de Hoge Linie in Doesburg. Wandelaars vertrekken om 10.00 uur vanaf het viaduct ter hoogte van de Middachtenweg en Coehoornsingel te Doesburg.

 

Het voorjaar is aangebroken. De natuur in ons land laat zich direct van de beste kant zien en dat vinden we natuurlijk ook terug in de Hoge Linie. Het unieke historische vestingmonument van Menno van Coehoorn, waarmee in 1701 met de aanleg is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Ook hiervan kunnen we op deze ochtend uitgebreid genieten en kennis nemen. De rondleiders zullen aan beide aspecten ruime aandacht besteden.

 

De vestingwandeling door de Hoge Linie wordt georganiseerd door Stad en Ambt  Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Stichting Menno van Coehoorn en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. Duur van de wandeling ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.
Men dient zich vooraf op te geven (uiterlijk tot vrijdag 15.00 uur) bij Streekmuseum De Roode Tooren, telefoon 0313-474265 of email: museum@deroodetooren.nl.

 

De volgende wandelingen vinden plaats op 20 juli, 17 augustus, 21 september en 19 oktober.

Torenvalk 600