De jaarlijkse Avondvierdaagse in Doesburg wordt dit jaar voor de vijftigste keer gehouden. Iedereen wordt opgeroepen om van dinsdag 2 juni tot en met vrijdag 5 juni mee te lopen tijdens de 7, 10 of 15 kilometer. Wie vooraf inschrijft, betaalt een lager deelnemersbedrag.


Zoals vele omliggende plaatsen, organiseert ook A4D-Doesburg haar jaarlijkse avondwandelvierdaagse. Vijftig jaar geleden gestart vanuit de toenmalige Verenigde Vakverenigingen CNV en FNV in samenwerking met de gemeente Doesburg, is het uitgegroeid tot een fantastisch evenement.

 

‘Mede dankzij alle vrijwilligers voor en achter de schermen kunnen en willen wij dit nog steeds doen om u een fijne wandelweek te bieden’, aldus Felix Hermanns namens de organisatie.

 

Dit jaar vindt de Avondvierdaagse plaats van dinsdag 2 juni tot en met vrijdag 5 juni. Elke avond starten de lopers vanaf zes uur bij speeltuin “de kindervreugd” aan de Marijkelaan te Doesburg.  Ook dit jaar staat saamhorigheid en gezelligheid weer onder de aandacht met respect voor een ander.

 

De organisatie vindt dit een belangrijk onderwerp voor iedereen. Men praat en wandelt met elkaar, of je uit Doesburg komt of uit de omgeving, het maakt ons als organisatie niet uit. Maar heb respect voor elkaar, in welke hoedanigheid dan ook. De afstanden om te lopen zijn 7 en 10 km uitgezet en de 15 km via een beschreven route.

 

Voor-inschrijving kan tot en met vrijdag 29  mei 2015.

Bingerdenseweg 8                     0313-47 57 31

Kosterstraat 13                           0313- 47 19 08  

Acaciastraat 24                          0313-84 24 64

 

Kosten voorinschrijving  4,50 euro. Natuurlijk kan men ook tijdens de start inschrijven vanaf 18.00 op dinsdag  2 juni 2015. Dan betaald men slechts 5,00 euro. Starten kan men tussen 18.00 en 18.30 uur op dinsdag, woensdag en donderdag. Vrijdag start men om 18.00 uur. De intocht start 19.30 uur vanaf de Contre Escarpe, door de binnenstad naar het eindpunt speeltuin de Kindervreugd aan de Marijkelaan. Waar men de welverdiende medaille in ontvangst kan nemen.

 

Hermanns: ‘Tevens zoeken wij vrijwilligers die ons komen helpen bij de organisatie. Verkeersregelaars en hulp achter de schermen is altijd welkom. Ook zijn wij dringend op zoek naar een organisator die volgend jaar mee wil helpen om 51e editie op gang te brengen. Gezien alles digitaal vastligt, kost dit slechts enkel één á twee avonden begin februari om in mei 2016 te kunnen starten. Mocht je hierover meer willen weten, kom naar ons toe of bel (0313-0475731)  en ervaar dit jaar al tijdens de avondvierdaagse, hoe leuk de avondvierdaagse Doesburg is’.

 Avondvierdaagse Doesburg