Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg gaf zaterdag 9 november haar jaarconcert “Dance in Harmonie” met het thema dans. Het orkest onder begeleiding van dirigent Hans Hilferink wilde zichzelf van een andere kant laten zien, een harmonie orkest ter begeleiding van diverse dansstijlen.

 

Als eerste mocht het opleidingsorkest, gestart in september, het spits afbijten. Vol spanning speelden ze vier stukjes en met succes. Het harmonieorkest speelde het klassieke stuk Magic of Ballet, met het Zwanenmeer waarop de balletdansers van Dansschool Bertha Huls dansten.

 

De latin dansers van Vida Studio’s uit Zevenaar showden de samba, bossa en mambo op Latin Mood en swingden er op los op het stuk Favourite Dances. Voor het Europese tintje was de Griekse dansgroep Chara Dancing uit Wageningen uitgenodigd. Zij dansten de sirtaki en waren het internationale tintje tegenover de lokale Meulenvelders. Die dansten de familiewals op de noten van het harmonie orkest.

 

Na de pauze gingen de showverlichting aan en liet de slagwerkgroep van de vereniging hun staaltje werk horen, onder leiding van Karin de Vries. Het gehele concert werd afgesloten door een flitsende show van streetdancers op de wereldhit “Gangnam Style”. Het enthousiasme van het publiek daagde het orkest en de dansers uit dit stuk 2 keer te spelen. Nu met een zeer swingende zaal.

 

M.d.v.S. maakt zich nu op voor het volgende concert, samen met diverse koren uit Doesburg, de sfeervolle Kerstsamenzang op 15 december op dezelfde tijd en locatie.