‘Vraag bewoners De Hessengracht naar geluidsscherm’

Niet het management maar de bewoners van De Hessengracht moeten gevraagd worden naar de wensen van een geluidsscherm bij hun zorgcentrum langs de N317. Dat vinden GroenLinks en D66. Daarom moet volgens de partijen het College van Burgemeester en Wethouders te luister gaan bij de Cliëntenraad van de Hessengracht.


Nu het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten het nog aan te leggen geluidsscherm langs de N317 niet volledig door te trekken maar ter hoogte van het verzorgingshuis de Hessengracht een gat te laten zitten, is de discussie hierover in alle hevigheid losgebarsten.


De bewoners van de Hessengracht, in meerderheid dementerende ouderen, zouden volgens het management van de instelling niet gebaat zijn bij een scherm, zo laat GroenLinks weten. Het College stelt zich achter dit standpunt.


De fracties van D66 en GroenLinks in de raad plaatsen hier echter vraagtekens bij. GroenLinks Doesburg meldt: ‘De bewoners van dit huis hebben recht op kwaliteit van leven en welzijn. Of een geluidscherm dat in de weg staat, kunnen de direct betrokkenen het beste zelf bepalen’.


Daarom roepen de fracties van D66 en GroenLinks het College op om de Cliëntenraad van de Hessengracht een oordeel te vragen over de wenselijkheid van een geluidsscherm langs dit huis. Als de bewoners wel het zicht maar niet het geluid van het verkeer op de N317 willen ondergaan, dan zou een transparant scherm op die plek te overwegen zijn, vindt GroenLinks. ‘In elk geval zouden wij dan het scherm volledig willen doortrekken, waarbij de financiering nog een punt van discussie zal zijn.’


De Stadspartij blijkt hierbij dus niet de enige partij in de Doesburgse raad te zijn die het scherm volledig wil doortrekken zoals in de Gelderlander van 19 januari beweerd wordt, besluit GroenLinks.

5 reacties

 1. Greta Visser

  Grapje zeker???
  De bewoners nog hun familie heeft daar ooit wat te zeggen!

 2. Hanny ten Dolle

  Niet grappig om dementerende ouderen te vragen wat ze willen.
  Helaas zijn de meesten het na 2 minuten alweer vergeten dat de vraag is gesteld en het antwoord dat ze hebben gegeven.
  Zou GroenLinks niet weten wat de mensen mankeren die daar (moeten) verblijven?

 3. Bert Stulp

  Uiteraard gaat dat via de Cliëntenraad.
  Zo slim had ik de lezers als Hanny en Greta toch wel ingeschat dat ze dat zouden begrijpen.

 4. Hanny ten Dolle

  @Bert: Zo slim ben ik wel hoor. maar Groenlinks zegt in het verhaal hierboven:
  Als de BEWONERS wel het zicht maar niet het geluid van het verkeer op de N317 willen ondergaan, dan zou een transparant scherm op die plek te overwegen zijn.
  Groen Links heeft het dus over de bewoners en die zullen het, denk ik, niet meer echt weten wat ze willen (erg genoeg voor deze mensen).
  Het gaat dan via de clientenraad en waarschijnlijk hebben ook de verzorgenden nog een stem hierin (mag ik tenminste hopen).
  En dan hoop ik maar dat de clientenraad weet wat goed is voor de bewoners.
  Mijn voorkeur zou zonder meer overal waar een scherm moet komen een doorzichtig scherm zijn. Stop Doesburg niet overal weg achter een grondberg.

 5. Ellen Mulder-Metselaar

  De Hessengracht is gebouwd zoals het gebouwd is juist vanwege het geluid van de weg. Hoewel het vragen van de cliëntenraad om hun inbreng een goede gang van zaken is, heeft het plaatsen van een doorzichtig scherm een heel groot nadeel: het blijft niet doorzichtig. Voorbeelden genoeg in de omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑