Vragen over hard rijdende auto’s in binnenstad


Bewoners van de binnenstad van Doesburg worden gevraagd hun mening te geven over het autoverkeer in een viertal straten in de binnenstad. Dit kan via een enquêteformulier. De resultaten van het onderzoek vormen de uitgangspunten tijdens een discussie van Wijkraad Binnenstad Doesburg over de verkeerssituatie in de binnenstad.


De wijkraad kreeg eerder meldingen over hard rijdende auto’s op de Burgemeester Nahuijssingel, Lindewal, Koepoortstraat en Ooipoorstraat. In september wil de wijkraad dit onderwerp weer op de agenda zetten tijdens een openbare vergadering en wil weten of de situatie is veranderd.


In aanloop naar die openbare vergadering kunnen bewoners van de genoemde straten middels een enquête hun mening geven over de verkeerssituatie in de Doesburgse binnenstad. De vragenlijst is te downloaden op de website van de wijkraad en kan tot 15 augustus worden ingeleverd.

16 reacties

 1. robert duis

  Het zijn altijd dezelfde mannen die heel stoer TE HARD rijden. Meestal jonge mannen die de klep van hun pet naar achter laten wijzen. Lijkt mij voor de Politie makkelijk op te sporen.
  Een en ander is een opmerkelijke zaak. Waarom? Omdat een van de typische kenmerken van Doesburg (behalve dat wij geen verkeerslichten en nauwelijks trottoirs kennen) in het algemeen JONG en OUD en zowel Doesburgers als toeristen MIDDEN op de weg lopen en niet zelden “slenteren”. Opvallend daarbij is dat de automobilisten zich daar moeiteloos bij aansluiten en het aantal ongelukken en/of botsingen met voetgangers erg klein is. Of is dit, gezien dit onderzoek, niet het geval? Misschien mocht ik wel helemaal niet meepraten, aangezien ondergetekende niet op/in een der vier genoemde singels, wallen en straten woont. Sorry in dat geval.

 2. Gerwin

  Vergeet naast de ‘stoere’ jongeren niet de inwoners van Doesburg zelf. Menig parkeervergunning komt de straat doorvliegen. Vrachtwagens en busjes van toeleveranciers moeten toch op hun snelheid aan te spreken zijn via de ondernemers? Racers reageren vaak agressief als je ze netjes op hun gedrag aanspreekt.

 3. Hanny

  Heb, nieuwsgierig als ik ben, even gekeken naar de enquete.
  Als ik de betreffende straten zie bestaat de binnenstad alleen maar uit Lindewal, Nahuijssingel, Koepoortstraat en Ooipoortstraat.
  Doen de Meipoortstraat en Kerkstraat en Gasthuisstraat hier niet aan mee?

  Hier wonen toch ook mensen?
  Hoewel ik niet in de binnenstad woon lijkt het mij toch wel dat er dan in alle straten gevraagd moet worden mee te doen.
  Of heb ik het mis?

 4. Bart

  Als we het hebben over hard rijden binnen de singels is dat een probleem wat al decennia aan de orde is.
  Ook in de straten die Hanny benoemd.
  Als je dan ook nagaat dat er veel ouderen wonen in de binnenring, veel schoolgaande kinderen door de straten gaan en komen denk ik dat oom agent zijn werk eens moet doen en eens geheel onverwachts moet gaan bekeuren.
  En als het zou gaan om jongeren meteen een puntje geven op het rijbewijs dan is het zo afgelopen met dat gerij!

  Wat Gerwin zegt, de grote bek die je krijgt als je iets zegt dat is van deze tijd, vroeger had je geen grote bek tegen de ander want als men thuis erachter kwam kreeg je een extra muiltje. Maar ook hierin is de tijd veranderd in ons nadeel!

  Het zou toch eigenlijk zo moeten zijn dat de binnenstad auto (snel) luw moet worden dan is het zo gedaan met die hardrijders.
  Wat een genot om in doetinchem en of zevenaar te lopen in de stad.

 5. robert duis

  Bart …. wat moet jij in Doetinchem en Zevenaar doen? Wij hebben toch in Doesburg…..ALLES!
  Ik vind deze discussie een “non-dicussie”. Woon pas 15 jaar in Doesburg en wat juist opvalt is, is dat de mensen – let wel allemaal – MIDDEN op straat lopen en een er van uit gaan dat dit in Doesburg ook zo “hoort”.
  Ga eens zitten op het terras van de WAAG en check my words!
  Sommige vandalen rijden te hard – OK, Maar over het algemeen valt dat erg mee en kan men ook in Doesburg heel rustig op straat lopen.

 6. Frans van der Krul

  Robert,
  We hebben alles? Een Action? zou niet weten waar deze zit.

 7. robert duis

  Action? …..All over Doesburg:”Een en al Action!”.

  Van mij had die ACTION er mogen komen maar: “Noem mij EEN (1) artikel dat in Doesburg niet te koop is en bij een ACTION-shop wel?
  Ok …. dat geldt misschien ook voor de “Only for Men” – shop. Maar waarom de een wel en de ander niet…..daarvoor verwijs ik U naar de Gemeente.
  Ik had liever een cultureel-centrum gezien op die plek. Ik bedoel een mooi theater(tje) voor toneel – cabaret – concerten en andere leuke dingen voor de mensen. Kan mij voorstellen dat de investeringen om zo iets te bereiken weer een probleem zouden vormen.
  Kan trouwens niet wachten met het kopen van dat ene overhemd voor € 30.00 en die drie paar heren-sokken voor minder dan een tientje…:-).

 8. Bart

  @ Robert………..?
  Wat ik in Zevenaar moet? Dat zien wat we in Doesburg niet hebben en de action. Ben al ruim 30 jaar Doesburger en weet dus wat er is en wat er niet is.

  De waag, daar zit ik met echte vrienden (Frans, hanny) voor een biertje maar dan wel incognito want anders kan het niet.

  Waar is Hanny, toch niet weer op vacantie buiten Doesburg? 🙂

  Uhhh Robert ga naar de zeeman en je houd meer over voor de WAAG!

 9. robslotboom

  @ Robert,

  > Noem mij EEN (1) artikel dat in Doesburg niet te koop is en bij een ACTION-shop wel?

  Dat heeft niks met auto”’s te maken maar en fin…

  Naar mijn overtuiging vind je bij Action voornamelijk producten die:
  #1 gemaakt zijn door mensen die voor een hongerloon werken
  #2 binnen een jaar naar de stort kunnen
  #3 je niet zou moeten willen

 10. W.v.D

  en dan??? na het enquêteformulier??? als ik op zaterdag, let wel!! de dag dat de binnen stad is afgesloten van rijdend verkeer, dan wordt ik door fietsers, bromfietsers en moteoten omvergereden dus….wat na het enquêteformulier?????? regels voor de wegen waar men te hard rijd??? en dan??? politie houd toezicht???? laten we eerst even de binnen stad 1 dag vrij houden als dat kan op zaterdag en ook eens politie of toezicht houders laten rond lopen die bekeuringen uit delen en niet mensen die, net als een tijdje terug een beloning kregen omdat ze zich NIET aan de regels hielden en een reep chocolade kregen(dus beloond werden) op de zaterdag…..i weet 1 ding zolang men niet adequaat en bekeurend optreed zal men zich in doesburg nergens aan houden…..maar ik zal het allemaal wel weer eens verkeerd zien….pfff

 11. doesburgje

  voor diegene die hier hun jaren vertellen over hoelang ze in doesburg wonen/zijn en daardoor zichzelf “doesburger” noemen en bij de waag zitten.
  ik praat liever met doesburgers die hiet in ieder geval geboren zijn en hier wonen (het liefs ook waar de ouders van in doesburg geboren zijn) want die beseffen, weten en voelen net iets meer van/voor doesburg dan wat er in een foldertje staat dan mensen die waarschijnlijk ergens vandaan komen waar er meer lawaai is dan rust en denken dat ze hier even kunnen vertellen hoe het is (maar toch neulen als er een feest is met muziek over lawaai en ergernis van verkeer) of hoe het moet gebeuren tijdens een zit op het terras van de waag uitgegroeid tot kroeg voor mensen met air die denken dat ze belangrijk zijn en het allemaal weten…
  een tip ga eens gewoon met mensen praten die hier hun hele leven wonen en geboren zijn misschien steek je daar wat van op, maar dan moet je wel luisteren en niet je eigen mening erdoor drijven.

 12. robert duis

  “doesburgje” ? Waarom niet “DOESBURGER?” U bent trots op Uw stad. Wees dus ook trots op Uzelf. Kom te voorschijn met Uw volledige voor- en achternaam. Kan alleen praten met mensen die hun hele leven wonen in Doesburg ….. als ik weet hoe die personen daadwerkelijk heten……en dus kan opsporen in een telefoonboek en/of op het Internet. Wat is dit voor gemopper tegen mensen die hier al 15 jaar wonen……:-)))….. als je niet eens je naam kenbaar maakt?

 13. Hanny

  @ doesburgje: ik woon “pas” 18 jaar hier. Ben geboren en getogen in een klein dorp, dus dat van lawaai en zo gewend zijn heb ik niet.
  Denk dat ik toch wel mag zeggen dat ik ondertussen “Doesburger” ben geworden.
  Als er een is die veel met “nieuwe” en “oude” Doesburgers praat ik het wel ben.
  Vraag me ook af of jij wel zoveel van Doesburg en zijn geschiedenis weet als ik in die jaren geleerd heb.
  Verkeer in de binnenstad stoort mij in het geheel niet.
  Het lawaai van de “feesten” ook niet, ik geniet er alleen maar van.
  En net als Robert al zegt: Wie ben je dan?

 14. Chantal

  Best leuk, maar wat is de bedoeling van dit onderzoek? De hele stad elke dag autovrij maken?

  Ik heb toevallig laatst een discussie gehad over het fietsverbod op zaterdag in de Ooipoortstraat. Ik vind het onzin dat het voor de hele Ooipoortstraat geldt, vanaf de Coöp (en okay, misschien tot aan Althoff) tot aan het begin van de stad loopt bijna niemand. Ik woon niet in de binnenstad, maar het lijkt mij ook heerlijk als mijn straat autovrij zou zijn één dag per week. Zit er ook niet in helaas. Dat er in de stad een fietsverbod geldt vind ik overigens prima, maar dan moet er wel op gecontroleerd worden. Dit wordt te weinig gedaan, waardoor de meesten gewoon lekker door fietsen. Hierdoor krijg je weer haantjes gedrag van mensen die graag eigen rechter spelen…moet je ook niet willen.

  @Robslotboom
  Misschien zou je eens een kijkje kunnen nemen in de Action voordat je je neus ophaalt. Er is genoeg te koop dat niet eens een jaar hoeft mee te gaan. Denk aan schoonmaakmiddelen, knutselspullen voor kids, kaarsen, inpakpapier, snoetepoetsers en meer.

 15. Bart

  @ Robslotboom ? Je loopt achter de feiten aan als je die opmerkingen maakt die je plaatst inzake action.

  Er zijn gezinnen zat die ook nu weer hun kinderen naar de bruna sturen of Paul Staring voor alles wat met school te maken heeft en ze op kosten jaagt wat bij een action niet zo is.

  @ Doesburgje ? Ik denk dat Doesburg dat is geworden wat het nu is dankzij de inbreng van de niet Doesburgers, dus de import mensen zoals ik die er 30 jaar woont. Het is niet alleen denigrerend wat je zegt maar het geeft ook aan hoe je in elkaar zit namelijk redelijk kort!
  Als je al praat over de waag is een kroeg voor mensen met air…….welke air heb jij dan?

  Sorry val niet een ander af als je zelf altijd vanachter een ijzeren gordijn je te goed doet aan tijden die allang voorbij zijn!

  En val Hanny niet af dat is een oermens/vrouw die van Doesburg houd!

 16. robert duis

  Bart …..ik heb altijd gedacht dat “Bart” ene Bart van Rooij was. Of wel de geachte STADSMANAGER – de heer Bart van Rooij. De heer van Rooij heeft mij laten weten niet op deze website te willen verschijnen. “Up to him” zou ik willen zeggen. Maar U dus wel. Zou U ook met Uw volledige naam Uw standpunten willen verkondigen? Deze oproep doe ik aan alle deelnemers die actief zijn op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑