Het tv-programma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland komt op vrijdag 10 augustus naar Doesburg. Een team van inwoners krijgt daar om 9.50 uur ’s ochtends een aantal pittige opdrachten, waaronder een decoropdracht, waarmee het team maximaal duizend euro kan verdienen voor een goed doel. ’s Avonds tijdens de live tv-uitzending zal duidelijk worden hoeveel geld Team Doesburg bijeen heeft vergaard. Het goede doel in Doesburg is de Stichting Doesburgse Hanzefeesten, die met het eventueel te winnen geld een nieuwe middeleeuwse riddertent gaan aanschaffen. Team Doesburg bestaat uit tien leden en ze zijn afkomstig van Rotaryclub Doesburg en de organisatie van de Hanzefeesten.


Kom Team Doesburg aanmoedigen op 10 augustus op de Markt, zo laat teamcoach Jan Strating weten. Tussen 13.00 en 16.00 uur kan iedereen een persoonlijk verhaal, een passie, een ergernis, een verdriet of groot plezier in onze ‘Van de Hak op de Tak-boom’ hangen. Mogelijk dat presentatrice Angelique Krüger hierop inspeelt en een van de persoonlijke verhalen bespreekt.


Om 18.20 uur begint de live tv-uitzending vanaf de Markt in Doesburg De hele zomer en elke werkdag is het programma live te zien op Omroep Gelderland. Ook Radio Gelderland  is de hele dag live aanwezig om verslag te doen van de activiteiten rondom Zomer in Gelderland.


Het Doesburgse team bestaat onder andere uit Dorinde Lensink, Marcel Blok, Frieda van Oosten, Hanneke Hoed, Maarten Lindner en Jan Strating.