Bewoners van M’Ooizicht vragen om zonnepanelen

De bewonerscommissie van appartementencomplex M’Ooizicht aan het Burgemeester Keiserplein op de Ooi in Doesburg willen een onderzoek naar de mogelijkheden tot het plaatsen van zonnecellen op het dak van het wooncomplex. Het heeft daarvoor een verzoek ingediend bij Woonservice IJsselland, de eigenaar van M’Ooizicht.


In een brief aan de Raad van Commissarissen en de directie van Woonservice IJsselland stelt de bewonerscommissie van M’Ooizicht dat Aedes, een overkoepelende organisatie voor woningcorporaties, heeft aangekondigd te onderzoeken of er grootschalig zonnepanelen op huurhuizen en appartementen geplaatst kunnen worden. Dit moet volgens de opstellers van de brief elektriciteit besparen en vaste lasten drukken en is goed voor het milieu.


De corporaties in Nederland hebben volgens de brief van de bewonerscommissie afgesproken om in tien jaar tijd de uitstoot van CO2 met 20 procent te verlagen. ‘Het kost veel geld, maar het maatschappelijke rendement is hoog. Bovendien profiteren wij als bewoners mee. We zijn dan namelijk minder geld kwijt aan energie’, aldus Frans van der Krul, voorzitter van de bewonerscommissie M’Ooizicht.


Momenteel zijn er naar schatting enkele tienduizenden huizen in Nederland waar zonnepanelen op het dak zijn geplaatst. Dit zijn voornamelijk huizen in particuliere handen. Voor de bewonerscommissie reden om een onderzoek aan te vragen of het plaatsen van zonnecellen ook voor Complex M’Ooizicht zou kunnen.


De bewonerscommissie staat volledig achter de actie van Aedes en wil graag met Woonservice IJsselland om de tafel om te bekijken of zonnepanelen ook geschikt zijn voor complex M’Ooizicht. ‘Ook zou het een goede stimulans zijn voor de werkgelegenheid als bijvoorbeeld Solar van Ubbink uit Doesburg hierin zou worden betrokken’, aldus Van der Krul.


Afbeelding: Google Streetview

2 reacties

  1. henl

    Super idee. Moeten meer mensen gaan doen, woon zelf ook op de ooi. Tijd voor een buurt onderzoek zeg ik.

  2. Bart

    Doesburg zou dat zowiezo moeten stimuleren want juist als je een bedrijf als Solar van ubbink in je stadsgrenzen hebt is dat een goede en juiste reclame voor het bedrijf, zonnepanelen en werkgelegenheid.

    Prima toch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑