Informatieavond over 55-plus-woningen in Beinum West

Er komt een speciale avond voor mensen van ongeveer 50 tot 70 jaar oud inzake woonwensen in Doesburg. Stichting SIR-55 organiseert in samenwerking met gemeente Doesburg en Hegeman Bouwontwikkeling BV op dinsdag 28 augustus een informatieavond. SIR-55 is een consumentenorganisatie, opgericht om aan de woonwensen van de medioren (50-70 jaar) en senioren tegemoet te komen. Tijdens de informatieavond wil men vernemen hoe toekomstige woningen eruit zou moeten zien van Doesburgers. Tevens wordt de mogelijkheid besproken en de interesse gepeild voor SIR-55 woningen in Beinum-West. Op deze locatie kunnen vier tot vijf SIR-55 woningen gebouwd worden. Dit met als doel het realiseren van de woonwensen van 55-plussers in Doesburg.


Voelt u zich aangesproken en wilt u deze informatieavond op dinsdag 28 augustus bijwonen? Dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij het secretariaat van Stichting SIR-55 via e-mail: info@sir-55.nl, of telefonisch via 040-242 32 23. Na aanmelding ontvangt u een persoonlijke uitnodiging met tijdstip en locatie.


Samen met uw toekomstige buren treedt u op als opdrachtgever, zo laten de betrokken partijen in een gezamenlijk persbericht weten. ‘Hierdoor kunt u uw persoonlijke woonwensen samen met Hegeman Bouwontwikkeling BV realiseren. Dit houdt in dat het type woning én de indeling van de woning door u te bepalen zijn. Deze manier van ontwikkelen wordt Mede Opdrachtgeverschap genoemd. SIR-55 zal zowel het collectief als het individu begeleiden en het proces bewaken’, aldus de Stichting SIR-55.


Ingegeven door de wensen van de consument, zet Stichting Initiatieven Realisatie 55+ Woningbouw, zich al ruim 20 jaar in om op een consumentgestuurde wijze woningen te realiseren. Kern van deze organisatie zijn (groepen) medioren en senioren die zelf invloed willen uitoefenen en verantwoordelijkheid nemen bij de ontwikkeling van hun toekomstige woning.


Hierbij kan, indien gewenst, gebruik worden gemaakt van de ervaringen van doelgroepgenoten die hun woonwensen inmiddels hebben gerealiseerd. Hun wensen en eisen zijn gebundeld. Dit kan door deelnemers als leidraad worden gebruikt voor nieuwe projecten.

3 reacties

 1. Yvonne Irving PvdA

  Ja dat is natuurlijk de grootste doelgroep op dit moment dus de beste verkoop kanzen! Maar hoe zit het met onze jongeren. Maken die nog wel kans om in Doesburg te blijven of terug te keren (na studie).Moeten we (de gemeente) ons daar niet meer voor inspannen. Natuurlijk Nederland vergrijst, Doesburg ook daar komen we niet onderuit. Maar als we onze aandacht niet extra op die groep jongeren richten dan wordt het straks wel een erg saaie boel in Doesburg!Kopen kan nog niet als je net het huis uit wil vliegen of je studie hebt afgerond. Huren? Ik weet het niet wat ik zo hoor kom je nooit aan de beurt ( heel lang wachten veel soliciteren soms jaren) binnen Doesburg en wijk je al snel uit naar omliggende gemeenten. De jeugd heeft de toekomst daar moeten we zuinig op zijn.

 2. Hanny

  Zo is het maar net, dat roep ik al jaren Yvonne
  Hoop dat jullie en de andere partijen zich eens hard gaan maken voor de jongeren die een huis willen.
  Ze roepen wel dat er veel huurhuizen leegkomen maar die worden veelal toegewezen aan niet-jongere.
  Op de website van woonservice IJsselland komen ze al helemaal niet terecht.
  Ook veel mensen van buiten Doesburg krijgen hier zonder probleem een goedkope woning.
  Denk alleen maar aan die tbs’er.
  Zo zijn er tientallen (wel gewone nette mensen hoor) die hier binnen de korste keren een woning hebben die nooit is aangeboden op de website en dus niet beschikbaar is voor de Doesburgse jongere.

 3. robert duis

  Beste Hanny ….. Iedereen in Doesburg weet wie U bent? Ik niet. Zou U willen vragen om met Uw voor- en achternaam Uw mening te willen geven op deze site. Het voorkomt nodeloze misverstanden zoals mij reeds met ene “Bart” op deze site is overkomen. Ik dacht dat Bart de stadsmanager Bart van Rooij was. Niet dus. Heel vervelend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑