Zondag 5 augustus is het weer Culturele Zondag in Doesburg. Ateliers, galeries, winkels met toegepaste kunst en kunstnijverheid, podia en museum de Roode Tooren zijn allemaal geopend en vrij toegankelijk. Inmiddels kent deze route 31 deelnemers die allen de deuren geopend hebben op deze dag. De deelnemers zijn herkenbaar aan het vaandel met logo.


Galerie Diafragma heeft op 5 augustus een bijzondere expositie met de titel ‘Polaroidfoto’s terug van weggeweest’, een expositie polaroidfotografie. Harm-Jan Weevers en Ruud Smit exposeren in een dubbelexpositie in Galerie Diafragma in Doesburg een bijzondere selectie polaroidfoto’s.


Van Ruud Smit zijn foto’s te zien die hij maakte in het Franse schrijversdorp St. Prix; Weevers toont een keuze uit zijn series ‘My love for Chairs’, ‘Pleasure in the Garden’ en ‘Sculpture’. Polaroid was in de jaren vijftig het eerste bedrijf dat instant fotograferen mogelijk maakte.


Verder is er een atelieropruiming bij Galerie De Swarte Ram. Werken van Gerda Drenth, Margo Ellen en Liesbeth Fonkert  worden aangeboden.


De Culturele Zondag Doesburg wordt elke eerste zondag van de maand gehouden tussen 12.00-17.00 uur.