Doesburg Binnenste Buiten is van start gegaan. DoesburgDirect.nl maakt op de eerste avond een wandeling langs de stands van de vrienden van DoesburgDirect.nl en kwam daar leuke aanbiedingen tegen.

 

Zo presenteerde Marja Aarts van Delikasa heerlijke kazen in haar stand. Onder andere De Witte van Köning, een zachte kaas met witte korst uit Zevenaar. Natuurlijk was er ook de Doesburg 777-kaas, maar de meeste aandacht ging uit naar de verrassingtas. Inderdaad, een tas vol verrassingen.

Delikasa

 

Geert-Jan te Boekhorst is dezer dagen een ware marktkoopman. Met luide stem (“lekkere kersen, lekkere kersen”) prijst hij zijn kleurrijke kersen, smaakvolle metworsten en Doesburgse mosterd aan. 1 Kilo kersen voor 5 euro. Ze vinden gretig aftrek.

Geert-Jan te Boekhorst

 

Ook in de Kerkstraat staat de snoeprijke kraam van LekkerszenZo. Dit jaar voeren er snoepspekjes de boventoon. De braderieaanbieding bestaat uit een fraaie glazen snoeppot tot de nok toe gevuld met spekjes voor 5 euro.

LekkerszenZo

 

In de Meipoortstraat vinden we Hotel Doesburg. De kraam bevat allerlei informatie over het hotel en de brasserie, inclusief de menukaart. Als verkoopwaar zien we zelfgemaakte rabarber in pot. Een heerlijke lekkernij met rabarber, aardbei, water, suiker, custard en kaneel.

Hotel Doesburg

 

Bakkerij Koenen op de driesprong staat er zoals jaarlijks met oliebollen. Oliebollen? In de zomer? Ja, in de zomer. Op een goede braderie gaan er tussen de 15.000 en 20.000 over de toonbank. Vers gebakken in de kraam voor de winkel. Verder in de kraam onder andere appelfleurtaartjes.

Bakkerij Koenen

 

Café DuMidi is er overdag voor de dagbezoeker en ’s avonds voor de feestgangers. Vier dagen lang wordt het terras van DuMidi ingezet voor festiviteiten. Tegenover het terras tegen de gevel van Albert Heijn staat een podium waar diverse artiesten de komende dagen voor sfeer zorgen.

DuMidi

 

Restaurant De Liefde op ‘het Roggepleintje’ tegenover het stadhuis laat ook van zich horen. Het terras is uitgestald en in het restaurant was het woensdagavond lekker druk. Gastheer Yoreck van de Brink ontvangt de gasten. Wijnadviseur Ben van de Brink schenkt de glazen vol.

De Liefde

 

Esther Markerink was woensdag met haar mobiele winkel Dierendingen prominent aanwezig. Middels een heuse photoshoot konden huisdieren op de foto worden gezet. Binnenkort maakt ze de winnaar bekend van deze fotowedstrijd.

 

Wie tijdens Doesburg Binnenste Buiten meer wil weten van fietsen, moet even uit de drukte richting Beinum. Daar op de Leigraafseweg 33f bevindt zich Xycleservice. Een fietszaak met oog voor een breed publiek; van jong tot oud, van sportief tot toerrijder.

 

 

En ben je dan na vier dagen ‘braderieën’ toe aan wat lichaamsbeweging? Ga dan naar PlusFit voor een portie fitness. Met grote regelmaat gaat Joey met zijn sportgasten er op uit om heerlijk in de natuur te bootcampen.

 

 

Ben je op de braderie, wip dan even binnen bij Hillenaar Optiek. Naast het vakkundig aanmeten van een bril of lenzen, kun je er ook terecht voor zonnebrillen of hoortesten. Eigenaar Stan Hillenaar is een vakman op oog- en hoorgebied. Daarnaast nodigt hij bezoekers uit om een herinnering of leuk verhaal over Doesburg Binnenste Buiten te mailen.

Schermafbeelding 2015-07-15 om 21.11.27

 

 

Wie even helemaal uit de braderiedrukte wil, adviseren we om eens op bezoek te gaan bij Doesburger Rudie Verheij. In zijn showroom van CarConcept in Doetinchem staat werkelijk prachtige auto’s. Noem het gemakshalve een snoepwinkel voor volwassenen. De snelle, luxe auto’s vliegen je er om de oren.

 

Doesburger Jos Pagen is met zijn TimeOut Events de laatste tijd flink actief. Zie je zo’n opvallende buggy rond rijden door Doesburg. Ga er dan maar vanuit dat het er een is van TimeOut Events. Maar ook voor andere sportieve, recreatieve en avontuurlijke evenementen is Jos te porren.

Schermafbeelding 2015-07-15 om 21.08.32