De VVD fractie heeft de gemeenteraad van Doesburg op donderdag 28 oktober verrast met een Doesburgse mosterdbonbon. De fractie besloot deze Doesburgse noviteit uit de delen omdat zij in de nieuwe programmabegroting voor 2011 te weinig aandacht en geld terugvinden voor lokale economie en ondernemers.


De economie is onze motor, zeker ook lokaal stelt VVD Doesburg. Het is daarom voor de VVD ook niet te begrijpen dat er voor 2011 naar verhouding weinig geld gestoken wordt in de lokale economie. ‘Iedereen weet tenslotte dat de kosten voor de baten uitlopen. Men moet investeren om er beter van te worden’.


Een goed voorbeeld hiervan is volgens de VVD de mosterdbonbon. Deze is door de lokale ondernemer Roy Kappert na een lange voorbereidingsperiode ontwikkeld. Dit is voor de VVD fractie het voorbeeld van een van de vele ondernemers die Doesburg weer een boost weet te geven.


VVD Doesburg hierover: De media smult er letterlijk en figuurlijk van en men komt van heinde en verre naar Doesburg voor een bonbon. Iedereen profiteert van deze ondernemersgeest en creativiteit.


De VVD vraagt dan ook om extra aandacht en investeringen in de lokale economie en ziet hier ook een belangrijke rol voor de ondernemersverenigingen, de stadsmanager en uiteraard de individuele burger en ondernemer.


Bezuinigen op sommige terreinen is niet leuk en zeker niet populair maar wel noodzakelijk, stelt de VVD. Investeren in de economie op de juiste wijze levert werkgelegenheid op. ‘Kijk naar de lange termijn en blijf niet hangen in oude gedachten. Wees creatief met de middelen die je hebt en durf te veranderen.’


Zie ook
Alberdeco bedenkt bonbon met Doesburgse mosterd