VVD en PvdA verwachten verhitte discussie om Action

De lokale afdelingen van VVD en PvdA verwachten donderdagavond 7 juli in de gemeenteraad een verhitte discussie over het wel of niet vestigen van Action in de exercitieloods aan de Barend Ubbinkweg. Volgens de oppositiepartijen in een gezamenlijke verklaring lijkt het erop dat B&W zich verslikt in de situatie rond Action.


De fractievoorzitters Karel Gerretsen (PvdA) en Ellen Mulder-Metselaar (VVD) hebben raadsleden gisteren nog een brief ontvangen van Geereking, de eigenaar van de leegstaande loods. Volgens de brief is er na vijf jaar zoeken voor Action geen andere optie dan zich te vestigen in de exercitieloods.


Donderdagavond komt een motie om eenmalige ontheffing te verlenen dat de Action zich in de loods kan vestigingen, opnieuw in stemming. Vorige week bleef de motie steken op 7 stemmen voor en 7 stemmen tegen. De oppositiepartijen lijken een korte campagne te voeren om de stemming in het voordeel te beslissen.


Wethouder Willem Bouman liet na afloop van de vorige stemming weten dat een motie, zoals voorgesteld door de VVD en PvdA, niet mogelijk is. Volgens Bouman komen er bij het verlenen van een vrijstelling geheid bezwaren die vervolgens kunnen leiden tot een tijdrovende procedure tot aan de Raad van State.

3 reacties

 1. wil

  Kom op gemeente Doesburg denk eens na . en jaag niet de DOESBURGER naar omligende plaatsen toe ( waar jullie al mee bezig zijn ) parkeer beleid ! LAAT ACTION KOMEN anders staat er weer een pand leeg . zie het Pand in de kloosterstraat anders moeten jullie je schamen om zoveel geld over de balk te gooien DENK NA DENK NA DENK NA

 2. remco

  Ze luisteren over het algemeen toch niet naar de burgers… Ze zullen de Action wel tegen blijven houden met slappe smoesjes.
  Mij best, ik rij wel naar Dieren als de Action daar komt.
  Gratis parkeren, beter winkel aanbod, etc.

 3. leo

  De VVD en de PvdA hebben luid en duidelijk uitgesproken dat de gemeente Doesburg handelt in strijd met Europese wetgeving door de vestigings vergunning van Action te weigeren.

  Vraag: Welke actie gaan de VVD en de PvdA nu ondernemen tegen dit onrechtmatig handelen van de gemeente en op welke termijn mogen wij actie verwachten van deze twee partijen en hun raadsleden? Hoe eerder hoe liever overigens des te eerder hebben wij de Action in Doesburg.

  Ik neem tenminste aan dat zij als raadsleden dit niet stilzwijgend accepteren.
  Ik zie uit naar de reactie en toelichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑