De VVV Doesburg gaat het kantoor in de Kerkstraat verplaatsen naar een andere plek in het centrum. In het voorjaar wordt verhuisd naar de Gasthuisstraat 13. Het nieuwe kantoor is qua grootte gelijk aan het huidige onderkomen.


Directeur Robert Leemhuis van VVV Doesburg hoopt in maart of april te verhuizen naar de Gasthuisstraat. De verhuizing is noodzakelijk omdat het huurcontract met pandeigenaar Haanappel is opgezegd.


Het nieuwe pand heeft ongeveer dezelfde afmeting als de winkel in de Kerkstraat 6. Binnenkort wordt het huurcontract met pandeigenaar Gestichten van Weldadigheid ondertekend. Leemhuis gaat uit van een vijfjarig huurcontract.


VVV Doesburg is sinds 1997 gevestigd in de Kerkstraat. De nieuwe locatie aan de Gasthuisstraat staat al enige tijd leeg. Er zal een kleine verbouwing moeten plaatsvinden voordat de VVV zijn intrek kan doen in het pand.


‘Om toeristen goed de weg te wijzen naar het nieuwe kantoor, hopen we dat de bewegwijzering dan zo snel mogelijk wordt aangepast. We hebben bij de gemeente een verzoek ingediend dit aan te passen’, aldus Leemhuis.


Naast de verhuizing die op stapel staat, is dit jaar nog een verandering doorgevoerd. VVV Doesburg beschikt sinds 1 januari over een nieuwe informatrice.


Foto: Google Streetview