De komende Vestingwandeling naar de Hoge Linie vindt plaats op zaterdag 24 juni. Het vertrek is om 10.00 uur vanonder het viaduct bij de Panovenweg te Doesburg. Het vertrekpunt is in verband met werkzaamheden bereikbaar via de Verhuellweg.

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Hiervan kunnen we op deze ochtend uitgebreid genieten en kennis nemen.

De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen de fraaie begroeiing zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. Vestinggeschiedenis en natuur komen beide aan bod en gaan in dit gebied hand in hand.

De gemeente Doesburg is projectmatig bezig om via het plan ‘Beleef de linies’ het gebied onder de aandacht te brengen van eenieder die historie en natuur een warm hart toedraagt.

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.

De volgende Vestingwandelingen vinden plaats op 16 september en 14 oktober 2017.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.