Aan de vooravond van de waterschapverkiezingen op 18 maart houdt de waterschapspartij Water Natuurlijk Rijn en IJssel op zaterdag 14 maart een Watertour langs de Oude IJssel. Doesburg is de eindbestemming tijdens de waterreis.

 

Het programma start om 11.00 uur in de bibliotheek van Doetinchem, aan de IJsselkade. Bij het programma in Doetinchem staan water en jeugd centraal. Tot 12.30 uur is er van alles te beleven; zoals een muzikale kindervoorstelling door Ron Vernout, een kinderprogramma door sportvisser Bram Jacobs over het water in de sloot en het tekenen of schilderen van je hartenwens met water. Deelname is gratis.

 

Om 12.30 uur vertrekt de verkiezingskaravaan per boot naar Doesburg waar zij om circa 15.00 uur aan de IJsselkade afmeren. Vanaf 15.15 uur volgt een gevarieerd programma in de sociëteit van het Arsenaal in Doesburg.

 

Kees van Immerzeel van GroenLinks zal daar vertellen over de mogelijkheden voor een waterkrachtcentrale in de Oude IJssel. Mieke Wijnakkker, Doesburgse kunstenmaker, zal op een luchtige manier aandacht geven aan het thema water. Het programma wordt afgesloten met een bezoek aan de wijnkoperij van Walter van Ditmars in de kelders van het Arsenaal.