Stadsbierhuys De Waag in Doesburg houdt net als vorig jaar weer de actie ‘win uw gewicht in bier’. Het gaat om een actie in samenwerking met brouwerij Christoffel en waarbij deelnemers met een volle stempelkaart kans maken op gratis bier in de hoeveelheid gelijk aan hun gewicht.


De actie is 1 oktober gestart. De gasten in De Waag kunnen in een tijdsbestek van vijf maanden een aantal varianten van speciaalbieren proeven van brouwerij Christoffel. In deze vijf maanden kunnen ze kennis maken met Nobel, Wijs, XXV en andere speciaalbieren.


Wie in De Waag een van de bieren bestelt, krijgt een stempel op een stempelkaart. Wanneer een volle kaart met 10 stempels ingeleverd wordt, dingt de deelnemer mee met deze actie. Een volle kaart levert tevens een gratis glas bier op van Christoffel.


Aan het eind van deze actie wordt er een uitreikingavond georganiseerd in De Waag. Deze prijsuitreiking is op vrijdag 22 februari 2013 om 21.30 uur. Er zullen dan diverse prijzen te verdienen zijn met als hoogtepunt natuurlijk het wegen van de winnaar.


De bieren van Christoffel zullen op het tapspecial-bord in het grand-cafe te herkennen zijn aan het gewichtje voor de naamsaanduiding.


Naast de bieractie meldt De Waag ook nog een mutatie. Bedrijfsleider Sjors Zuiderhoek heeft het horecabedrijf verlaten en is vervangen door Marieke Verhoeven.


Verder is er op zondag 7 oktober een live-optreden van Spanjers, Van Dijsseldonk & Planteijd, een semi-akoestisch trio met een combinatie van eigen werk en zorgvuldig gekozen covers. Aanvang is 15.00 uur en de toegang is gratis.


Foto: JdW Fotografie