Textielwinkel Henk in Doesburg alweer dicht

Net een half jaar na de opening heeft kledingzaak Henk in Doesburg de deuren alweer gesloten. De directie van textielketen Henk heeft deze week alle vestigingen gesloten nadat de bank het krediet heeft opgezegd.


Dat meldt OmroepGelderland.nl. In maart openende Henk in de Meipoortstraat naast de Etos. Nu is de zaak, net als negen andere vestigingen in Gelderland, alweer gesloten.


Dinsdag heeft de rechtbank uitstel van betaling verleend en is er een bewindvoerder aangesteld. Volgens vakbond FNV heeft het personeel van Henk al acht weken geen salaris meer ontvangen. Het is onduidelijk of het bewindvoerder lukt om de zaken weer open te krijgen, of dat de sluiting definitief is.

3 reacties

 1. robert duis

  “Textielwinkel Henk in Doesburg alweer dicht” zegt misschien meer over Henk dan over Doesburg …:-), althans dat hopen wij dan maar.

  Een titel: “Henk sluit alle vestigingen in Gelderland” zou minder suggestief geweest zijn, althans voor de inwoners van Doesburg.

 2. Bert Stulp

  Jammer dat er weer meer leegstand komt in de binnenstad.
  Maar we moeten wél blij zijn dat die grote en schreeuwerige letters op de voorgevel nu tenminste verdwijnen.
  Hoe is het mogelijk dat de commissie Ruimtelijke Kwaliteit, die bij sommige aanvragen voor reclameuitingen aan de gevel zo pietluttig is, dat vrijwel alles wordt afgewezen, dit allemaal maar heeft laten passeren?
  Noemen we dit niet meten met twee maten?

 3. FNVLokaal Doesburg

  Jammer dat er weer net geschapen arbeidsplaatsen zullen verdwijnen.
  Enkele medewerkers hadden net een jaarcontract gekregen.
  Of er sprake is van een reorganisatie is nog onduidelijk. Henk laat weten dat de komende dagen worden gebruikt om met alle betrokken partijen de voortgang te bespreken. FNV wil zo snel mogelijk opheldering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑