De Wereldwinkel in Doesburg brengt vanaf 26 oktober zijn winkel in Aziatische sfeer. Vanaf dat moment start de Fair Trade Week met een actie die in het teken staat van de Aziatische keuken. In de winkel in Doesburg is vanaf die datum een fairtrade-tas te koop voor € 12,95.

 

Een fairtrade-tas  in vier kleuren met daarin zes Aziatische kookproducten zoals Pandan rijst, curry kruidenpasta en woksaus . ‘Stuk voor stuk heerlijke producten waarvoor de producenten in Thailand een eerlijke prijs hebben ontvangen. Omdat de principes van eerlijke handel worden toegepast, hebben deze producenten een redelijk bestaan met fatsoenlijke woonruimte, toegang tot gezondheidszorg en de mogelijkheid hun kinderen naar school te sturen. Door de aankoop van deze lekkere tas zetten we niet alleen hier een smakelijk maal op tafel maar kan de producent in Thailand dat ook doen’, aldus Ciet Aveskamp van de Wereldwinkel.

 

Gedurende de Fair Trade Week is in de Wereldwinkels in de regio niet alleen de tas met het Aziatisch pakket te koop, maar staat de winkel ook verder in het teken van de geurige Aziatische keuken.