Er is interesse in de GTW-loods in de Turfhaven. Dat heeft wethouder Henk Westra (D66) medegedeeld tijdens de raadsvergadering van de gemeente Doesburg. Westra wil de raad deelgenoot maken van de plannen met de loods.


‘Er is interesse en we gaan er zorgvuldig mee om. We presenteren aan u hoe we dit in de markt gaan zetten. Het idee is dat het mensen trekt en een motor voor toerisme en economie vormt. We willen mensen van buiten vinden, die er geld en enthousiasme in steken. Het is niet de bedoeling dat het Doesburg geld kost’, aldus Westra.


Op de vraag van fractievoorzitter Piet Vree van Stadspartij Doesburg of de raad deelgenoot wordt over de plannen, antwoordt Westra positief. ‘Ja, op een zorgvuldige en behoedzame manier. We geven geen bedrijfsgeheimen van de geïnteresseerden vrij vanwege het eventueel kunnen afschrikken’.


Westra vervolgt: ‘Uitgangspunt blijft dat we alert zijn op de concurrentiesituatie met de binnenstad. De GTW-loods moet een versterking worden voor de binnenstad en voor Doesburg’.