Wijkfeest Beinum laatste klus van Jelle Koning

Nationale Burendag op de Beinum, georganiseerd door de Wijkraad Beinum, is de laatste bestuurlijke klus van Jelle Koning. De voorzitter van de Wijkraad Beinum vindt het tijd voor bestuurlijke vernieuwing en draagt het stokje over.

 

Al jaren is Koning als voorzitter gangmaker in de wijk. Afgelopen zaterdag trok de Wijkraad Beinum weer alles uit de kast om activiteiten te organiseren tijdens Nationale Burendag.

 

Zo waren er naast sporthal Beumerskamp en supermarkt DekaMarkt tal van activiteiten zoals koekhappen, een ruilbeurs, een poffertjeskraam, het Repair Café, een draaiorgel en een springkussen.

 

Verder konden buurtbewoners genieten van de appels van de Beinumse fruittuin en andere lekkernijen zoals popcorn van DekaMarkt en softijs van Cafetaria Reinders. Waar het vooral om ging om onder het genot van een koffie met buurtbewoners in gesprek te gaan.

 

Nieuw dit jaar was de wensboom. Wijkbewoners konden hun wens kenbaar maken door deze op papier te schrijven en in de boom te hangen.

 

Wijkvoorzitter Jelle Koning liet weten dat de organisatie van het wijkfeest zijn laatste klus is voor Wijkraad Beinum in de rol van voorzitter. De wijkraad zoekt naar bestuurlijke vernieuwing en hoopt een opvolger te vinden voor Koning.

 

 

1 reactie

  1. Frans van der krul

    Jelle, dank voor alles wat je hebt gedaan, hulde.
    Ik hoop dat er een goede opvolger komt die alles ook meer gaat democratiseren en er een vereniging van de stichting gaat maken, zodat een ieder lid kan worden en een echte vertegenwoordiger kan worden van de wijk met gekozen bestuurders ipv benoemden door de stichting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑