Wijkraad Beinum houdt wijkpeiling onder bewoners


Wijkraad Beinum houdt een wijkpeiling onder de inwoners van de Doesburgse wijk. Dat gebeurt op 12 januari 2011. Locatie en tijdstip maakt de wijkraad later bekend. De wijkraad wil onder andere weten of de wijkbewoners een buurtcentrum wensen.


Om de doelen van de wijkraad Beinum voor de komende jaren bij te slijpen vindt op 12 januari 2011 een wijkbijeenkomst plaats. Alle Beinummers zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.


Tijdens deze interactieve avond zal invulling gegeven worden aan de ‘wijkagenda’, het instrument voor wijkraad, gemeente en andere betrokkenen om prioriteiten helder te hebben en te kunnen realiseren. Onderwerpen waar de wijkraad met de wijkbewoners van gedachten willen wisselen, zijn onder andere de wenselijkheid van een buurtcentrum, activiteiten of verbeteringen in de wijk en het vergroten van de betrokkenheid.


Over de precieze invulling, tijdstip en locatie worden de inwoners van Beinum later door de wijkraad geinformeerd.

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Dit is een goede zaak van wijkraad Beinum, andere wijkraden zullen dit voorbeeld zeker moeten volgen, pas alleen op, dat je door de buurtbewoners niet als verlengstuk van de gemeente wordt beschouwd, zeker met de komst van de wijkagenda zou deze mijn inziens meer de vorm moeten krijgen van een wijktafel waar een ieder die in de wijk woont en of werkt of diensten verleend, zoals men weet zijn er in de wijk ca 30 organisaties actief, van pastoraalwerk, maatschappelijkedienst, voedselbank, ouderen organisatie’s, socialedienst, vakbonden, seniorenraad, klantenraad WWB en zo kan ik nog wel een poosje door gaan, hopende dat deze ook hierbij worden betrokken.
    Ik heb alleen nog een laatste vraag: wanneer kan het bestuur van de wijkraad door de bewoners worden gekozen? Verder wens ik jullie, als eerste wijkraad in Doesburg die uitvoering gaat geven aan de wijkagenda, hier veel suses mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑