Wolfgang Seifen is donderdag 6 september gastorganist in de serie zomeravondorgelconcerten van StiDoMu in de Grote of Martinikerk in Doesburg. Het programma voor deze avond is een improvisatieconcert op het grote Walcker-orgel.

Wolfgang Seifen (1965) is een internationaal bekende improvisator. Hij geeft leiding aan de Duitse Improvisatieschool. Sins 2000 is hij professor aan de Universiteit voor de Kunsten in Berlijn met improvisatie en liturgisch orgelspel in zijn leeropdracht. Hij is de vaste bespeler van het grote Seifert orgel in Kevelaer.

Van 1989 tot 1992 was hij dirigent van een orgelklas voor improvisatie en liturgisch orgelspel aan de universiteit van Stuttgart. Van 1992 tot 2000 vervulde hij dezelfde functie aan de Robert Schumann Universiteit in Düsseldorf. In 1995 werd hij benoemd tot ereprofessor aan de Düsseldorfse University of Applied Sciences.

In opdracht componeerde hij ter ere van de 80e verjaardag van paus Benedictus XVI een Missa Solemnis ‘Tu es Petrus’ voor groot orkest, koor en orgel. De wereldpremière daarvan vond plaats op 15 april 2007 in de St. Herwigskathedrale Berlijn. Op 10 oktober van dat jaar vond een eerste uitvoering plaats in de Sint-Pieterbasiliek in Rome.

Naast een zeer uitgebreide concertactiviteit in heel Europa, evenals in de VS en Japan, was hij jurylid bij tal van internationale wedstrijden en gastdocenten voor improvisatie op internationale festivals en academies. Hij gaf concerten voor internationale organisaties van de AGO (American Guild of Organists) USA.

Het optreden op 6 september begint om 20.00 uur. Toegang is 12 euro en voor donateurs van StiDoMu 10 euro. Tot 18 jaar is de teoegang vrij. Het concert duurt ongeveer een uur. Voor en na het concert is er gelegenheid voor een drankje of een kopje koffie of thee. Kaarten zijn te bestellen op de website www.stidomu.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.