Inwoners van Doesburg kunnen binnenkort hun rollator laten controleren op mogelijke gebreken. Xycleservice is een van de partijen die meewerkt aan deze ANWB rollatorcheck.

Op woensdag 20 juni tussen 13.30 en 16.30 uur kunnen bezitters hun rollator laten controleren bij sporthal Beumerskamp. Op zaterdag 23 juni van 13.30 tot 16.30 uur bij restaurant Cambio in Grotenhuys aan de Brakellaan.

Aan de hand van een checklist wordt de rollator gecontroleerd op allerhande gebreken. Naast de ANWB, Caleidoz Welzijn, Cambio en Plusbus Doesburg werkt ook Xycleservice mee aan de gratis rollatorcheck.

Met de actie willen ANWB en de genoemde organisaties aandacht vragen voor de technische staat van de rollator. De rollatorcheck moet zo veel mogelijk voorkomen dat ouderen door een val met de rollator op de Spoedeisende Hulp terechtkomen.

Xycleservice is een fietsenspeciaalzaak, gevestigd op de Leigraafseweg 33f. Naast stadsfietsen, elektrische fietsen, mountainbikes en racefietsen beschikt de zaak over een reeks aan gebruikte fietsen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.