Het snel groeiende online kookplatform Thuisafgehaald.nl telt inmiddels zes deelnemers uit Doesburg. De Doesburgse amateurkoks bereiden maaltijden voor stadsgenoten, die ze aanbieden via Thuisafgehaald.nl. Thuisafgehaald.nl is een online platform die het particulieren mogelijk maakt om kookkunsten te delen met mensen in de directe omgeving. Thuisafgehaald.nl is gestart in maart 2012 en telt inmiddels vele duizenden amateurkoks die diverse maaltijden aanbieden op het platform.


Doesburg telt momenteel zes deelnemers aan Thuisafgehaald.nl. Zo kookt een amateurkok op de Kraakselaan elke week op een vaste dag en nodigt daarbij zelfs mensen uit om thuis te komen eten, en een andere kok op de Beinum biedt af en toe een maaltijd aan. Of weer een ander komt oorspronkelijk uit Thailand en wil Doesburgers kennis laten maken met authentieke gerechten uit dat land.


Deelnemers van Thuisafgehaald.nl bepalen zelf wat ze aanbieden, wanneer ze dat doen en wat ze ervoor vragen. Zo worden als voorbeeld cupcakes voor 0,95 euro aangeboden en een Tagliatelle macaroni met een zachte bolognese saus voor 3,50 euro. De aanbieden en afhalers maken onderling afspraken wanneer er een bestelling is geplaatst. De makers van de website hebben als doel om mensen te verbinden met elkaar. Thuisafgehaald.nl heeft afgelopen jaar snel aan populariteit gewonnen en is inmiddels al meerdere malen in de prijzen gevallen.