Zsuzsa Elekes bespeelt donderdag 26 juli het Walcker-orgel in de Grote of Martinikerk. Haar optreden is onderdeel van de serie zomeravond orgelconcerten van StiDoMu. Ze voert werken uit van Joh. Seb. Bach, Mendelssohn, Liszt, Merkel, Karg-Elert en Chr. Frederik Hendriks jr.

Elekes is sinds 1989 regelmatig te beluisteren in de Doesburgse orgelserie. In 1980 won zij de eerste prijs op het internationaal Bach Concours in Leipzig.

Walcker-orgel
In 1994 maakt ze een cd op het monumentaal Walcker-orgel. Deze werd in Europa goed onthaald. Datzelfde gold voor de cd met Hongaarse componisten die in 2009 verscheen.

Grote of Martinikerk
Donderdag 26 juli speelt ze ongeveer een uur in de Grote of Martinikerk. Ze start om 20.00 uur. De entree bedraagt 12 euro, donateurs van StiDoMu betalen 10 euro.

Kaarten bestellen kan via de website van StiDoMu. Daar kun je ook terecht voor verdere informatie. Voor en na het concert is er gelegenheid voor een kop koffie of thee en/of een glas wijn.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.