Op donderdag 14 augustus bespeelt Arjen Leistra het Flentrop-orgel en het grote Walcker-orgel in het kader van de zomeravond orgelbespelingen van StiDoMu in de Grote of Martinikerk te Doesburg. Hij voert werken uit van Scarlatti, Karg-Elert, Reger, Liszt en Dupré.

 

Arjen Leistra (Delft, 1973) ontving zijn eerste orgellessen van Christiaan Ingelse aan de Delftse Muziekschool. Van 1990-1998 studeerde hij orgel en kerkmuziek respectievelijk aan de conservatoria in Rotterdam en Den Haag. Zijn docenten waren Arie Keijzer en Ben van Oosten (orgel DM en UM) en Marijke van Klaveren en Johann Th. Lemckert (kerkmuziek en improvisatie).

 

In 1996 werd Arjen 2e prijswinnaar van de “International Organcompetition” te Dublin (Ierland). Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij voor een jaar zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs. Van 1996 tot eind 2009 was Arjen Leistra cantor-organist van de Hoflaankerk te Rotterdam-Kralingen.Sinds september 2008 is Arjen Leistra als organist verbonden aan de Grote Kerk in Schiedam. In deze kerk is hij ook dirigent van het koor Vocalis St.Jan en geeft hij orgelles aan zowel beginners als gevorderden.

 

Arjen Leistra geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in Engeland, Duitsland, Finland, Frankrijk en Italië. In november 2005 en februari 2008 maakte hij concerttournees naar de Verenigde Staten en gaf recitals in Florida, Georgia en South- en North Carolina.

 

Hij is een veelgevraagd begeleider van diverse koren op orgel en piano en als continuo-speler op eigen kistorgel. Van zijn orgelspel verschenen de afgelopen jaren verschillende cd’s.

 

Het concert op donderavond begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 8,50 euro. 65+ers betalen 7,50 euro en donateurs van StiDoMu 6,50 euro.

Arjen Leistra