De ZON Doesburg jeugdtrainersopleiding van Sportclub Doesburg in samenwerking met Jeugdvoetbalopleiding.nl is onlangs succesvol afgerond. In vier sessies zijn de trainers van de locale voetbalclub onder leiding van de bevlogen Mark van de Horn geschoold in aanpak van jeugdtrainingen, coaching van spelers, Wiel Coerver techniek en wedstrijdgericht trainen.


Door een hele hoge opkomst was direct bij de start van deze sessies al een grote samenhorigheid en betrokkenheid bij de trainers, leiders te bemerken, zo laat Christiaan Bruins namens Sportclub Doesburg weten.


De behoefte om het maximale uit deze sessie te halen was zichtbaar in alle sessies. Elkaar eens spreken in een andere setting met een bevlogen en ervaren coach doet wonderen. Gezamenlijk op een positieve wijze over voetbal praten en van elkaar te leren door te vragen, kijken of zelf te doen.


Deze sessies zijn voor het jeugdkader van Sportclub Doesburg een start om gezamenlijk een trainingsvisie te bepalen om de spelers een plezierige en uitdagende training te bieden en spelers individueel beter te maken. ‘Voor 2012 zijn we al weer bezig om een traject op te zetten om dit succestraject een vervolg te geven’, aldus Bruins.


Zie ook:
Geslaagde kick-off jeugdtrainersopleiding SC Doesburg