‘Bewoners blijven rekenen op geluidsscherm N317’

Bewoners van de Nahuyssingel en de Lindewal in Doesburg vragen zich af hoe het zit met de plannen voor een geluidsscherm langs de N317. Met name degenen die het dichtst bij de provinciale weg wonen, ervaren overlast en men begint zich af te vragen of het er nog wel van gaat komen. Dat laat SP Doesburg weten.


‘Eerst zien, dan geloven’, zei iemand tegen de mensen van de SP Doesburg, die aan buurtonderzoek deden. SP-bestuurslid Petra Franken hierover: ‘De N317 is merkbaar drukker geworden en men verwacht nu echt maatregelen in de vorm van een scherm. Voor een geluidswal is hier immers geen plaats. Een scherm zou ook kunnen helpen tegen het lawaai dat ontstaat bij het laden en lossen bij bedrijven aan overkant van de N317, al kan men daar al direct proberen om iets meer rekening te houden met de wijk’.


Veel andere zaken kwamen aan de orde tijdens de rondgang door de buurt. Franken vervolgt: ‘De bewoners hebben een dubbel gevoel bij het stopzetten van de productie bij Vermapack: enerzijds is men blij met het einde van de stankoverlast, anderzijds betreurt men dat het bedrijf het na de investeringen in een schonere productie niet gered heeft’.


Ook vroeg men vanuit de buurt om aandacht voor de verkeersveiligheid in de straat, vooral nabij de school, en ook voor het foutparkeren. ‘Ook wil men veilig kunnen parkeren op de Bleek, waar nu veel te vaak auto’s worden beschadigd’, aldus Franken.


De SP verzoekt de gemeente, de politie, de school en de wijkraad om samen te werken aan verbeteringen voor de bewoners, die verder overigens best tevreden zijn.


Foto: Google Street View

2 reacties

  1. Frans van der Krul

    ‘WEG TUSSEN BEWONERS EN INSTANTIES KORTER MAKEN’was de kreet in 2008(170608) van Petra Franken op site van SP, dus nog een lange weg te gaan!Of een geluidsscherm te veel, moet er wel snel komen!

  2. Ellen Mulder- Metselaar

    Vraagje, zit de SP niet meer in het college of in de raad? Hier is men al een hele tijd mee bezig en dat scherm gaat er komen…… Dit onderzoek inzake het geluidscherm is typisch een geval van mosterd na de maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑