Het eerste herenteam van DWV heeft de waterpolowedstrijd tegen De Kikker uit Emmen gewonnen. In zwembad Den Helder werd het een 7-5 overwinning voor het Doesburgse team.


De Doesburgse ploeg van coach Hans Campschroer kende een bliksemstart en nam dankzij treffers van Jan Eenstroom (2x) en Thomas Smeenk snel een 3-1 voorsprong.


De bal van Heel Metaal ging snel rond en de vaste knal van Berry te Kamp kwam stijf in de kruising tot stilstand: 4-1. Na de 5-2 van Jan Eenstroom trad er verslapping op in het Doesburgse spel op en rook De Kikker zijn kans.


DWV verzuimde de vele kansen uit man-meer situaties te benutten en kreeg hiervoor de rekening gepresenteerd: 5-5.  In de laatste vijf minuten trok Jan Eenstroom met een flitsend schot zijn ploeg uit het moeras. Vlak voor tijd voltrok Thieme Smeenk het vonnis en lagen “De Kikkers” op het droge: 7-5.


Met de overwinning blijft DWV in de kop van 3C meedoen. Het team staat nu derde achter TriVia en koploper EZC. Aankomende zaterdag speelt DWV uit tegen nummer tien De Veene uit Almelo.


DWV – De Kikker 7-5 (3-1, 4-1, 5-5 en 7-5)
Treffers DWV: Jan Eenstroom (4x), Thomas Smeenk, Berry te Kamp en Thieme Smeenk.
Toeschouwers: 155.