‘Doesburg heeft voorsprong in samenwerken’

Doesburg is goed in samenwerken met andere gemeenten. Door diverse samenwerkingsvormen die het nu al heeft, heeft Doesburg een voorsprong op andere gemeenten die door bezuinigingsdruk vanuit Den Haag gedwongen worden meer samen te werken in de toekomst. Dat zegt burgemeester Kees Luesink van Doesburg.


Luesink gaf maandagmiddag, tijdens het ondertekenen van een samenwerkingsverdrag met de gemeente Zutphen op het gebied van monumentaal onderzoek in Doesburg, een paar voorbeelden.


‘Op economisch gebied werken we veel samen met Doetinchem. Met de brandweer werken we samen met Rheden en op archeologisch en monumentaal gebied werken we samen met Zutphen. Wij kiezen bij samenwerking altijd voor de inhoud. Daarna bepalen we de vorm. Doesburg heeft duidelijk voorsprong in samenwerking’, aldus Luesink.


Maandagmiddag zette Luesink zijn handtekening onder een nieuwe samenwerking met Zutphen. Na drie jaar samenwerken op het gebied van archeologie gaan Doesburg en Zutphen de komende drie jaar ook samenwerken op het gebied van monumentale zorg.


Doesburg wil met behulp van de inzet van Zutphen een inventarisatie naar gemeentelijke monumenten uitvoeren. Daarvoor heeft het een lijst met 260 potentiële objecten die de komende drie jaar worden geïnspecteerd. Verwacht wordt dat er na de screening tussen de 150 en 180 objecten overblijven.


Zie ook:
Monumentale panden Doesburg op papier met hulp van Zutphen

1 reactie

  1. Eva | Samenwerken

    Bij samenwerkeing is het belangrijk dat je de meeste aandacht geeft aan de inhoud en pas later naar de vorm gaar kijken. Mits een goede communicatie is de vorm later veel gemakkelijker bij te sturen dan de inhoud. Eva Joos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑