Gesprekken opvolger wethouder Huizingh op gang

Fractievoorzitter Wil Hoogstraaten van D66 Doesburg heeft inmiddels twee gesprekken gevoerd met kandidaten om wethouder Marleen Huizingh op te volgen. Verder vinden er deze week esprekken plaats met nog enkele kandidaten.


Dat laat Hoogstraaten weten aan DoesburgDirect.nl in reactie op het vervolg van het plotselinge vertrek van Huizingh. Huizingh maakte gisteravond bekend dat ze eind maart overstapt naar Deventer, om daar wethouder te worden.


‘Ik heb inmiddels twee gesprekken gevoerd met kandidaten waarvan er twee uit deze regio komen. Deze week heb ik nog enkele gesprekken. Er is een goed aanbod van gegadigden voor deze functie’, aldus Hoogstraaten.


Hoogstraaten zegt dat hij net als bij de aanstelling van Huizingh een weloverwogen keuze kan maken uit kandidaten. ‘Ik ga in ieder geval voor vakmanschap en kwaliteit. Dat heeft onze stad met de huidige complexe  uitdagingen gewoon nodig’.


Hoogstraaten: ‘Indien ik een kandidaat uit deze regio kan voordragen, heeft dat mijn voorkeur. Maar het is geen must. Marleen Huizingh was ook geen inwoonster van Doesburg, hetgeen geen beletsel was om zich 100 procent in te zetten voor ons en dat rendeerde. Dat verwacht ik van iedere D66-wethouder, maar wanneer ik Doesburgse of regio kwaliteit kan voordragen, zou ik daar zeer content mee zijn. Maar nogmaals, het gaat mij 100 procent om kwaliteit voor Doesburg’.


Zie ook:
Doesburgse wethouder Marleen Huizingh vertrekt

2 reacties

  1. Berry Steenbruggen

    Wij in Deventer dachten ook dat het geen beletsel zou zijn een wethouder die niet in Deventer woont. Maar na 5 maanden was ze weer vertrokken. Ook wij gingen hier in de koekstad voor kwaliteit. Gelukkig voor Doesburg was ze 9 maanden in Doesburg en bij ons maar 5 maanden. Zou dat anders zijn geweest wanneer ze betrokken was geweest bij de stad en inwoonster?

  2. Bart

    IK denk dat een wethouder niet perse uit de stad moet komen danwel wonen.
    Hoeveel politici worden niet ergens burgemeester en profileren zich dan als de man – vrouw van de stad puur om het baantje……!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑