Blog: talent vindt altijd een weg omhoog. Ook in politiek

Doesburg moet trots zijn op de transfer van wethouder Marleen Huizingh naar Deventer. Ondanks haar veel te korte verblijf in onze stad heeft ze indruk gemaakt. De soms felle reacties van haar politieke Doesburgse collega’s die nu te horen zijn, blinken niet uit van kunde. Het toont gebrek aan respect voor talent. Ik zal uitleggen waarom.


Maandagavond 6 maart om 19.00 uur verstuurt fractievoorzitter Wil Hoogstraaten van D66 Doesburg een mail met daarin de aankondiging van het vertrek van wethouder Huizingh. Het nieuws slaat in als een bom en Doesburg schudt politiek op haar grondvesten. Na publicatie op DoesburgDirect.nl verspreidt het nieuws zich als een lopende vuurtje met een felle politieke brand als gevolg.


Bij de communicatie rondom het vertrek kunnen vraagtekens worden gezet. Maar het is nou eenmaal schier onmogelijk om eerst de volledige politiek op de hoogte te brengen, alvorens het nieuws wereldkundig te maken. Daar zijn sociale media en nieuwe journalistiek eenvoudigweg te snel voor geworden. Zeker voor dergelijk groot nieuws.


De reacties op het aangekondigde vertrek zijn talrijk en stevig. Zowel vanuit de coalitie als de opposities heerst verbazing en teleurstelling. Daags na de aankondiging lijken ze zelfs nog scherper, waarbij fronsende wenkbrauwen de politieke complexiteit in ons stadje omlijnen. Het gaat immers om een tweede vertrek van een D66-wethouder binnen een jaar.


De kritiek op het vertrek is echter ongefundeerd. Huizingh krijgt een kans om haar positie te verbeteren en grijpt deze met twee handen aan. Ze kan werken en op niveau sparren in een voor haar bekende omgeving, in een grotere gemeente en ze krijgt te maken met zwaardere portefeuilles en taken. De beloning hiervoor is passend en uitdagend.


Wie talenten geen ruimte geeft, zal zelf nooit groeien. Talenten gaan nou eenmaal wanneer ze moeten gaan om zich verder een weg te vinden omhoog. Ze gedijen het best bij gezonde weerstand en die is Deventer aantoonbaar groter dan in Doesburg.


Wat voor Doesburg rest is gepaste trots. Trots op een transfer die mogelijk te vroeg kwam, maar onvermijdelijk bleek. Nu zeuren over haar vertrek betekent verspilling van energie. Juist nu wordt het tijd dat de Doesburgse politiek eenheid uitstraalt om deze personele uitdaging snel op te lossen. Juist nu in moeilijke tijden wordt het tijd om de verbinding tussen de partijen te prevaleren boven het zoeken naar verschillen. Het zal de lokale politiek sieren wanneer een snelle oplossing voorrang krijgt en ego’s, ook al is het maar voor even, in de ijskast gaan. Ook dat is talent.


Richard Kok | founder DoesburgDirect.nl

35 reacties

 1. Gert-Jan

  Richard,

  Kan heel ver met je meegaan, maar bij mij roept het toch ook een vergelijking met jonge, talentvolle voetballers op die na een paar goede wedstrijden het “hogerop” zoeken.
  Ik zie te veel talenten hogerop geen ontwikkeling meer maken, geparkeerd zitten op reservebank of tribune en zich soms wel, soms niet door ontwikkelen van talent tot ster.

  Ik adviseer(de) jong talent in het bedrijfsleven altijd de tijd te nemen; als je talent in combinatie met je functie nog uitdaging biedt en je de indruk hebt van je omgeving nog te kunnen leren(!!), even blijven zitten, leren en dan doorgroeien.
  Als ondergrens zie ik dan ook normaal gesproken 2-2,5 jaar; de normale 4 jaar in de politiek is dan helemaal niet zo’n gekke (wat langere) zittingstermijn.

  Ik begreep dat er bij Marleen Huizingh sprake was van een deeltijd wethouderschap (was ik me niet van bewust moet ik tot mijn schande erkennen) Dat is een gegeven waar zowel Doesburg, D66 als Marleen zich bij het aangaan van de overeenkomst van bewust moeten zijn geweest. In hoeverre dat nu nog binnen een jaar een reden zou kunnen/mogen zijn laat ik in het midden.

 2. Richard Kok

  Gert-Jan,

  Huizingh had een contract voor 20 uur. In praktijk was ze 40 uur per week in de weer voor Doesburg. Als zo’n kans als Deventer zich dan aandient, en die komt niet dagelijks voorbij, dan is een overstap met een bijbehorend groter contract logisch. Vanzelfsprekend zal de tijd uitwijzen of haar keuze de juiste is geweest.

 3. Frans van der Krul

  Richard,
  Kan heel ver met je meegaan, talenten moeten de kans krijgen en zeker hun eigen weg gaan.Maar hier lijkt het meer een uitdaging om van een parttime wethouder te gaan naar een beter betaalde baan van meer uren en de daarbij behorende vergoeding.De beloning hiervoor is passend en uitdagend!?
  Moet een volgende wethouder er niet op gewezen worden dat het een parttime baantje is met een meer dan 40 urige werkweek en het als een eer moet worden beschouwd om in Doesburg te kunnen en mogen werken.Vele hebben Doesburg gebruikt als opstap naar meer, vind het toch wel leuk dat Doesburg functioneert als kweekvijver voor de politiek elders.Marleen Huizingh het gaat je goed in Deventer.

 4. Gert-Jan

  @Richard
  Die uren is één van de lastigheden bij deeltijdbanen.
  Zelf werk ik bijna mijn volledige loopbaan in dienstverband van 40 uur waarbij structureel veel meer uren gemaakt worden (60=normaal 80=druk) ZONDER overwerk vergoeding. Een week van 40 uur had ik alleen in de vakantie 😉
  E.e.a. zat/zit in het (“royale”) salaris verwerkt, al klaag ik natuurlijk wel.

  Ook roept bij deeltijd zich altijd de vraag op of bij een contract voor 20 uur het 21e uur en verder nu meeruren (extra betaald ZONDER toeslag/compensatie) of overuren (extra betaald MET toeslag/compensatie) zijn of “erbij horen” (niet betaald/geen compensatie)

  Nogmaals, ik begrijp de afwegingen, maar dat had allemaal van te voren meegenomen moeten zijn door ALLE betrokkenen!

 5. Yvonne Irving PvdA

  Inderdaad de keuze van Marleen Huizingh is best te begrijpen.
  Ik kan niet beoordelen of ze geheel op de hoogte was van de werklast van een deeltijd wethouder in Doesburg zijn en een salaris dat daar niet mee in verhouding staat.
  Dus kun je ook niet beoordelen of dat haar reden van vertrek is.
  Wel denk ik dat wil je een wethouder in Doesburg houden dat het toch belangrijk is om banden met onze stad te hebben. En dan niet dat je Doesburg een fijne en mooie stad vindt maar dat je er woont en met hart en ziel om deze stad geeft. Alleen dan kun je voor je zelf de verhouding van beloning en werklast compenseren. Dus wens ik het colege en de coalitie partijen veel wijsheid toe in de keuzes die ze de komende tijd moeten maken.
  Wel snel graag want Doesburg moet verder. Het toeristen seizoen staat voor de deur en er moet veel gedaan worden. Turfhaven/parkeerplaatsen enz.

 6. wil hoogstraaten

  De visie van Richard Kok is mij uit het hart gegrepen!

  Natuurlijk is het jammer dat Marleen Huizingh onze stad gaat verlaten.
  Ze is een uitstekende wethouder die open en transparant werkt en bij velen een uitstekende indruk heeft gemaakt en ook achterlaat.

  Jammer dat er nu zoveel ophef is ontstaan terwijl toch ook van vele kanten Marleen van harte deze overstap wordt gegund.
  Ze was hier niet naar op zoek. Deze kans kwam gewoon op haar weg.
  Wat dat betreft is er geen enkel verschil met het bedrijfsleven waar een situatie als de onderhavige orde van de dag is.
  De negatieve opstelling die je hier en daar leest vind ik onterecht en niet in overeenstemming met de inbreng van onze wethouder.
  De suggestie als zou D66 nu geen betrouwbare coalitiepartner meer zijn kan ik uiteraard niet delen.

  Voor D66 Doesburg is deze situatie onvoorzien.
  Aan ons om zo spoedig mogelijk een goede vervanger/ster te vinden.
  Inmiddels zijn er kandidaten uit onze regio en dat betekent dat wij bij onze selectie procedure (wederom) voor kwaliteit kunnen gaan én voor regionale bekendheid en betrokkenheid. Dat heeft onze stad in het huidige bezuiniging tijdsgewricht ook hard nodig.

  Wil Hoogstraaten
  fractie voorzitter D66 Doesburg.

 7. Ellen Mulder-Metselaar

  De keuze van Marleen om de overstap naar Deventer te maken is aan haar en wij wensen haar daar dan ook veel succes. De timing is wat ons betreft minder gelukkig maar daar is niets meer aan te doen. De opgave waar wij als Doesburg voor staan is niet gering en stabiliteit is kan ook de kern waar het wat de VVD betreft om moet gaan.

  Ellen Mulder-Metselaar
  VVD

 8. Appie

  Richard dat het schier onmogelijk is om eerst de volledige politiek op de hoogte te brengen ben ik het niet mee eens. Daar zijn afspraken over gemaakt , er is een volgorde die via de griffier verloopt. Dat D’66 deze keuze maakt is aan hun maar verre van netjes vindt ik persoonlijk. Verder is Marleen destijds gevraagd of ze zich bewust was van de deeltijd baan en de werkelijke uren die ze zou gaan maken. Dat was toen geen probleem maar een uitdaging.

 9. Frans van der Krul

  Gert-Jan,
  In de meeste CAO’S zijn uren binnen de 40 urige werkweek geen overuren, meer dan die 40 zekerwel, volgens mij is er voor jou geen CAO van toepassing(loon te hoog)?

 10. Bart

  @ gert-Jan?
  Ik vraag me af wat er over blijft van je nu riante salaris als deze baan “over zou zijn”?

  tevens vind ik de vraag niet aan de orde : wat als men 21 uur (1 uur extra dan de 20 contract uren ) hoe deze betaald zouden moeten worden. Dat lijkt mij net zo als die andere 20 uur wanneer je in de overuren hetzelfde doet anders zou je onderbetaald worden “voor de meer uren en word er maar één beter van dat is de baas.
  het gevaar in de meer uren (hoger dan contract) als de baas die minder zou mogen betalen dan is de baas winnaar want hij geeft je een laag uren contract tegen x bedrag en de resturen “pakt”hij erbij tegen een mindere vergoeding.

  Marleen heeft een uitstekende keuze gemaakt, 40 uur tegen een juiste 40urige betaling. Tevens gun ik ieder het suc6 en een stap hoger.
  dat doen burgemeesters net zo (zie de nieuwe burgemeester van Nijmegen?)
  Politici stappen landelijk uit met de noemer: Mijn gezin gaat nu voorop om vervolgens salarissen op te strijken die hoger zijn soms dan Balkenende norm of gelijk dus……………en tegen gereduceerde uren dan toen zij politiek “bedreven”.

 11. Bart

  @ Frans, uit ervaring weet eenieder denk ik dat als je boven de 40 uur uit komt per week je de belasting spekt, ook al kkrijg je dat terug met de opgave per jaar als het klopt en van toepassing is.
  Tevens heb ik respect voor eenieder die veel uren werkt maar de vraag erachter is wat blijft erover van je leven, tenzij je roept werken is mijn leven…………………..:)

 12. Gert-Jan

  @Frans
  Beide opmerkingen van jou kloppen!

  @Bart
  Op dit moment ben ik “in between jobs”, dus (helaas) ervaring met giga teruggang in inkomen naar max. WW. Ervaar het begrip “gouden handboeien” nu ten volle.

  Algemeen:
  Als je meer uren werkt dan contractueel overeengekomen doe je dat m.i. in 1e instantie omdat het werk aantrekkelijk is en minder om de vergoeding die je er evt. voor krijgt. Of denk ik te “oud”?

 13. Kees van Immerzeel

  Het vertrek van wethouder Huizingh wordt alom betreurd. Zij is er in geslaagd om in korte tijd gerespecteerd en gewaardeerd te worden. Ook in Deventer is dit opgemerkt. De wethouder heeft de geboden kans op een grote stap in haar carrière gegrepen. Mag je dat haar verwijten? Zeg eerlijk, wat zou je zelf hebben gedaan? We moeten accepteren dat het voor een kleine gemeente als Doesburg niet eenvoudig is om goede mensen vast te houden. Dat is een gegeven. Leer ermee leven en maak er het beste van.

 14. Frans van der Krul

  Bart,het is maar net wat je uurloon is, ik zou goed uit kunnen komen met 20 uur inkomsten op Wethouders nivo al is dit maar 25.000 euro, dus meer dan mijn 40 uur bijstand.

 15. Frans van der Krul

  Gert-Jan,
  Ik heb niets tegen mensen die vrijwillig meer uren voor een ander werken,denk alleen om je gezondheid, wanneer hier de klad inkomt zadel je de maatschappij met zeer hoge kosten op, ook Top sport kan hoge kosten voor de maatschappij met zich mee brengen.Niet alleen de lusten maar dan ook de lasten, verwijtbaar gedrag?Werken in een baan met een uitdaging is langer vol te houden dan een baan zonder.
  Sterkte met je koudehanddruk(ps max WW is nog altijd ca 28000 euro en dus veel meer dan max gezinsbijstand )is toch jammer geld.

 16. leo vd lans

  Wat een commotie allemaal om het vertrek van een wethouder.
  De vorige werd vanuit zoals men dat noemde politieke verantwoordelijkheid er uit gegooid terwijl het college in Doesburg een collectieve verantwoordelijkheid droeg. Krokodillen tranen?

  De reactie van Groen Links is er gelukkig een van normaal gehalte. Wees reel,leer er mee leven en maak er het beste van. Die jongens staan tenminste met 2 voeten op de grond.

  Beste politici in Doesburg, onze stad vergaat niet. Ik komt vast een nieuwe wethouder. Wanneer D66 het goed aanpakt evenals in het geval van mevrouw Huizingha komt het best in orde.

 17. Bart

  @ Gert Jan: Dat is wat ik bedoel en gouden handboeien snap ik ook, maar als je dan kijkt………..wat de bestuursvoorzitter van vestia meekrijgt ter compensatie voor zijn pensioen (????????????)
  snap ik niet dat criminaliteit beloont word want daar waar ik een gat heb is er geen aanvulling nee arbeider die bezig is vanaf zijn 15e zoek het maar uit!

  @ Frans: Snap ik ook maar het gaat om de casus “overuren” hoe te belonen?
  Zelf maakte ik bij een grote baas mee dat deze structureel (12a13 jaar) gewoonweg te weinig toeslag betaalde maar dit dankzij (de vakbondsrakkertje, waaronder ikke) wel aan het betalen kwam Ruim 6 ton in guldens, en dat is strijden voor de man op de vloer waarbij de grote jongens hun zakken vullen.
  Dus Daarom lof voor o.a het werk van FRans, ik snap hem en weet wat hij doet en meemaakt want je inzetten voor de arbeider jezelf ondergeschikt maken.

  Leo?
  Het is geen commotie hoor maar lof dat ze het doet.
  Suc6 met je cluppie leo het lijkt alsof je blij bent dat ze weg is??????

 18. Gert-Jan

  @Bart
  Wordt een beetje “off topic” maar met die Vestia-man (en vergelijkbaar) heb je natuurlijk het probleem (?) dat er meestal “gewoon” een contract tussen 2 partijen bestaat waar zo’n vergoeding in staat.
  Niet betalen = contractbreuk.
  Ik begrijp de commotie, maar dan moeten we die richten op de “baas” die dat contract is overeengekomen en niet de “ondergeschikte”, ook al krijgt hij/zij een gigabonus. Gewoon slim uit onderhandeld 😉
  Ook hier weer gaat het oude adagium op nl “je hebt alleen maar slechte bazen, nooit slechte medewerkers”.

 19. Frans van der Krul

  Gert-Jan,Ik spreek bijna nooit over bazen en knechten of slechte werknemers/bazen.Spreek liever van opdrachtgever, zoals je collega ook dan je klant is.Alleen een hond heeft een baas,en een kat heeft personeel.Goed onderhandelen is niet voor iedereen weggegelgd en mag soms niet, CAO’s gelden voor/tot een max inkomens grens, het overige personeel wordt geacht sterk in zijn /haar schoenen te staan, Daarom is er een vakbond om zaken te regelen en hebben dus meer ervaring in onderhandelen en zullen dus “altijd” nodig blijven.Alhoewel alle loonafhankelijke eigenlijk zich ook zouden moeten organiseren(bv Wethouders)

 20. Gert-Jan

  @Frans
  Helemaal met je eens!
  Behalve lid van een vakbond zouden ook veel meer mensen lid moeten zijn van een politieke partij!

 21. Bart

  @ Gert-Jan: Sorry maar als je zo redeneert zal ik met jou nooit een discussie vormen (niet op dat nivo!) Want daar waar de vestia man gesjoemeld en geprutst heeft met beleggen (aantoonbaar) geven ze hem 3,5 miljoen mee en krijgt de gewone man de rekening dmv een huurverhoging.

  Als ik sjoemel pakken ze ons gelijk al aan laat staan of je verder een snee brood hebt.

  Daarbij is de regeling ontslag voor de gewone man geminimaliseerd en deze freak krijgt 3,5 miljoen mee kom op even?

  Toen ik pas werkte drukte mijn pa me op het hart om bij de vakbond te gaan wat ik ook altijd was.

  Ben ik ook altijd geweest, maar ook dat lidmaatschap word uitgeholt door de o.a. de baas.

 22. Gert-Jan

  @Bart
  “Als” die Vestia-man heeft gesjoemeld en geprutst, wil dat nog niet automatisch zeggen dat hij volgens de wet iets fout heeft gedaan en daarmee strafbaar is. Iets heel anders is dat hij dingen gedaan heeft die “we” eigenlijk niet vinden horen bij wat een woningcoöperatie zou moeten doen met “ons” geld. Toezicht daarop heeft net zo goed gefaald. Daarmee zijn RvC en andere toezichthouders minstens mede-schuldig.
  En, zelfs als hij wettelijk gezien strafbaar is, is juridisch gezien nog maar de vraag of “je” zomaar zijn arbeidsovereenkomst aan de kant kan schuiven!

  Voor alle duidelijkheid: Ik walg van giga-salarissen voor mensen die bij dit soort “bedrijven” werken en ook van dit soort ontslagvergoedingen, maar als er een contract is, is er een contract. Veel simpeler is het niet!

 23. Hanny

  @Gert-Jan: wij hebben ook een “contract” met het pensioenfonds en toch kunnen zij dit contract wel maar zo aanpassen en de mensen korten.
  Dus waarom niet bij falen ook geen oprotpremie.

 24. Bart

  @ gert Jan?

  Dat is omgekeerd denken, je weet dat je iets verkeerd doet , mensen dupeerd maar dan juridisch daar waar je hem moet aanpakken zeg je als rechtspraak: Toe maar zielige man ga maar naar Curaçao
  neem 3,5 miljoen mee en ga uitrusten?
  Hoeveel werknemers zijn er in nederland niet gewoon op straat gedonderd vanwege dat soort zaken waarin ook zij gelijk hadden, klokkenluiders die jarenlang vechten alles kwijt zijn.

  Zijn arbeidscontract aan de kant schuiven???? Zomaar?? Als ik maanden-jaren niet functioneer vlieg ik.
  Hij heeft gesjoemeld, mensen zwaar benadeeld, zijn baas, de huurders 2 x zelfs.

  Gert-Jan alleen als je bij de bijeenkomst van Hanny, Frans en mij een bakkie erbij zet mag je komen maar vooralsnog niet…….:)

  Give me a break?

 25. Gert-Jan

  @Hanny
  “Wij” worden vertegenwoordigd door de bonden en die zijn akkoord met bijv. 66/67!! Verder bepaalt de pensioenwet dat er aanpassingen MOETEN plaatsvinden als de dekkingsgraad te laag wordt. Ook helaas voor “ons”. Overheid zou dit heel simpel aankunnen passen door de rekenrente (tijdelijk?) vast te zetten op bijv. 4% (percentage dat ook door de belastingdienst gehanteerd wordt voor het rendement op sparen/beleggen; is ook niet afhankelijk van hogere/lagere werkelijkheid) i.p.v. die aan de werkelijke (lagere) rente te koppelen. Zijn we in één keer (rekenkundig) van het probleem af 😉

  @Bart
  Als jij maanden/jaren niet functioneert en je “baas” er niet tegen optreedt, blijf jij ook zitten 😉
  Daarmee sanctioneren “bazen” wangedrag/niet functioneren e.d. Vandaar dat ik schreef dat er geen slechte medewerkers zijn, alleen slechte “bazen”. Heb zelf als leidinggevende vaak meegemaakt dat ik ergens binnenkwam en er gelijk een “lijstje” geproduceerd werd met slechte medewerkers; bleek bij analyse meestal weinig van te kloppen en als het wel klopte, zat er een “logisch” verhaal aan vast. Bijna altijd heb ik door gesprekken met die medewerkers de vinger op de zere plek kunnen leggen, zaken benoemd en er SAMEN aan gewerkt dat we gewoon weer plezierig samen konden werken. Grootste probleem daarbij was vaak om de omgeving daar ook van te overtuigen; betreffende medewerker had weliswaar ten onrechte een slechte naam gekregen (omdat e.e.a. nooit fatsoenlijk aan de orde was gesteld), maar daar kom je niet zo makkelijk vanaf. En bij die enkele gevallen waar inderdaad slecht functioneren aan orde was en het niet verbeterde, moet je optreden en ontslag aanvragen. Wel “eerlijk” zijn, case bouwen, functioneringsgesprekken vastleggen enz.

  Ennuh, ben niet zo’n koffiegast, colaatje sla ik niet af 😉

 26. Aernoudt

  @Gert-Jan met jouw uitspraak ontsla je een medewerker van zijn plicht om er ook zelf voor te zorgen om bij te tijd en bij de les te blijven (door alles maar bij de manager neer te leggen: “er zijn geen slechte medewerkers”). Je bent als individu ook verantwoordelijk om jezelf regelmatig tegen het licht te houden: zit ik nog op de goede weg, ben ik nog lekker bezig? Op die manier werken geeft tevens meer voldoening, want je ‘slijpt’ je op die mnaier continue bij, met alle positieve ‘bij effecten’ van dien!

 27. Gert-Jan

  Ik zou bijna zeggen “arme Marleen” dat je deze discussie indirect oproept ……..

  @Aernoudt
  Een medewerker is natuurlijk ook zelf verantwoordelijk, maar in het “spel” tussen medewerker/chef is de medewerker verantwoordelijk om de relatie met zijn chef optimaal te maken en is de chef ervoor verantwoordelijk de medewerker faciliteiten te bieden om zijn/haar werk goed te doen.
  En, eendachtig het spreekwoord “aan een dood paard moet je niet trekken”: Als je als chef zijnde inspanningen hebt gedaan om een medewerker goed/beter/optimaal te laten functioneren en dat werkt niet: Afscheid nemen.
  Als leidinggevende moet je jezelf primair richten op het sterker maken van de sterken en niet (te) (veel) tijd besteden aan de zwakke broeders/zusters.

 28. Frans van der Krul

  Gert-Jan,Ik vind het jammer te lezen dat je niet te veel tijd moet besteden aan de zwakke broeders/zusters, vind dat er samen naar moet worden gekeken.Aan een dood paard moet je zeker niet trekken, maar om te beginnen in het voorjaar met een functionering gesprek, dit duidelijk vast leggen wat er wordt afgesproken en in het najaar kijken wat ervan terecht is gekomen in een beoordelingsgesprek, die dan zowel positieve als negatieve gevolgen zou kunnen hebben, vaak loopt deze route niet goed en zal dan leiden tot wrevel aan beide kanten, als Vakbond adviseer ik de leden dan ook om zelf alles goed te bewaren en ook een dossier op te bouwen. dus Wel “eerlijk” zijn, case bouwen, functioneringsgesprekken vastleggen enz moet gelden voor beide kanten.Zo kan je vast stellen of een HRM persoon zijn/haar best heeft gedaan, anders is het laatste woord aan de rechter.

 29. Gert-Jan

  @Frans,
  Met “niet te veel” bedoel ik dat je als leidinggevende duidelijk het naar jouw mening niet/slecht functioneren van een medewerker aan de orde moet stellen, zorgen dat je het samen erover eens bent en een verbeterplanning opstellen. Een half jaar is m.i. te lang voor een volgend “meetpunt”; max. 3 maanden en dan weer “overleg” enz. Medewerker moet duidelijk weten wat je van hem/haar vindt.
  Vergeet ook niet, dat er maar heel weinig mensen blijvend slecht functioneren; de meesten zijn in mijn ervaring “blij” dat e.e.a. aan de orde wordt gesteld, er daadwerkelijk wat aan/mee gedaan wordt waarna verbeteringen duidelijk merkbaar zijn. Daarmee is iedereen gebaat.

  Mijn “zwakke broeders” zijn die enkelingen die om welke reden dan ook niet verbeteren en waar je in beider belang zo snel mogelijk afscheid van moet nemen. In mijn lange loopbaan heb ik “geduld” zowel als mijn beste als mijn slechtste eigenschap leren kennen. Te lang laten sudderen is voor niemand goed, om nog maar te zwijgen over het signaal dat dit voor de overige, wel goed functionerende, medewerkers afgeeft.

 30. Daan

  Jammer dat Doesburg, als dit gemeengoed gaat worden, een soort opleidingsplaats gaat worden voor aankomend bestuurstalent. Ik zie toch liever doorgewinterde en betrokken wethouders dan jonge talenten die bij de 1e de beste gelegenheid een betere kans aangrijpen.

 31. Frans van der Krul

  Daan, Oorzaak Parttimers als bestuurders ?????

 32. Bart

  @ Daan:

  Inzake Marleen en een deeltijd baan van 20 uur maar die er ruim 40 werkte, vind ik niet dat je haar niet genoeg credits geeft!
  Wie is er doorgewinterd dan als het gaat om carrière?
  Burgemeesters switchen ook genoeg alsmede toppers in het bedrijfleven.

  Doorgewinterd………wat is dat trouwens?

  doorgewinterd
  1) Bekwaam 2) Ervaren 3) Geheid 4) Geroutineerd 5) Geslepen 6) Meer ervaren 7) Slim 8) Uitgeslapen 9) Zeer ervaren

  Welke is het DAAN?????

 33. leo

  Doorgewinterde en betrokken wethouders Daan?
  Wie bedoel je eigenlijk?

 34. Bart

  @ Leo?

  Ik denk dat Daan de baan nu heeft want hij heeft wel er weinig tijd voor deze discussie…………:)

 35. Berry Steenbruggen

  Zie de reactie van Richard Kok.

  Nu zijn wij in Deventer zo trots dat ze na 3 maanden al weer weg gaat!Ondanks haar veel te korte verblijf in onze stad heeft ze helaas geen indruk gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑