In het weekend van 18 maart begint Xycleservice in Doesburg met een kennismakingscursus Mountainbiken onder de naam “Fiets-Fit”. Tijdens deze cursus trainen deelnemer zes weken lang om de fietstechniek en het uithoudingsvermogen te verbeteren.


‘Je hoeft geen ervaren fietser te zijn of over een uitstekende conditie te beschikken om mee te doen aan Fiets-Fit. Het is juist de bedoeling dat je door deelname aan de cursus conditie opbouwt en je de techniek van het Mountainbiken eigen maakt. Kortom: Fiets-Fit is plezier in fietsen’, aldus Camiel Banda van Xycleservice.


Iedere zondag wordt er vanaf 9.00 uur onder professionele begeleiding aandacht besteed aan de verschillende basistechnieken en vaardigheden. Dit zal plaats vinden in de Kruisbergsebossen bij Doetinchem. Na een aantal weken zal ook de Posbank bij Rheden worden aangedaan.


Banda: ‘Na deze zes weken heb je de conditie en beheers je de techniek om op een veilige, vertrouwde en leuke manier je sport uit te kunnen oefenen. Ook als je niet elke zondag kunt deelnemen, ben je welkom’.


Heb je geen geschikte fiets en wil je toch deelnemen aan Fiets-Fit? Informeer dan bij Xycleservice naar de mogelijkheden voor huur of eventuele aanschaf van een fiets. De start is iedere zondag om 9.00 uur bij Xycleservice, Leigraafseweg 33 F te Doesburg, telefoon: 0313-412727.


Meedoen aan Fiets-Fit is leuk, gezellig en lekker bewegen op je eigen niveau, goede begeleiding en je weer fit voelen. Deelname aan Fiets-Fit bij Xycleservice kost 37,50 euro. Je kunt je inschrijven op www.fiets-fit.nl of www.xycleservice.nl . Ga naar ‘aanmelden’ en klik op startlocatie “Doesburg”